З 18 до 28 липня у Києві проведуть виставку Naides – це 11 робіт фотографки зі Львова Марти Сирко. Світлини покажуть у 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar.

Роботи Марти, представлені на виставці Naides (наяди – це німфи джерел, річок та озер у грецькій міфології), мають спільну ідею. Образи жінок-німф у фотопроєкті – це фрагменти відображення у воді та дзеркалах. Вони мають форму, але її не можна бачити, це лише рефлексії. 

Образи жінок-німф у фотопроекті – це фрагменти відображення у воді та дзеркалах

Своїми роботами авторка підштовхує глядачів побачити у воді не себе, а когось іншого. «У такий спосіб реалізується ідея інтерактивності: реципієнт очікує побачити своє відображення у воді, а бачить когось іншого. Також дуже часто постмодерністи звертались до теми дзеркальних деформацій як символу розпаду особистості, деперсоналізації тощо», – розповідає Марта про концепцію Naides.

Це перша сольна експозиція Марти у Києві. Проте раніше авторка представляла свої роботи на виставках у Парижі, Лондоні, Арлі та Лінці.

Локацію для виставки обрали не дарма – бутик-готель 11 Mirrors бере активну участь у культурних проєктах міста. Крім того, концепція Naides перегукується з філософією 11 Mirrors – Reflecting You («знайди своє відображення»). За словами засновників, експозиція Марти Сирко висловлює їхні головні цінності. На світлини можна подивитися за авторським коктейлем, келихом вина чи поєднати перегляд з панорамною вечерею у ресторані.

«11 Mirrors – це неординарний, самостійний lifestyle-хаб з особливою атмосферою, який об'єднує відомий дизайн-готель і ресторан. Також це місце для зустрічей і спілкування успішних підприємців, творчих людей, трендсетерів. 11 Mirrors підтримує мистецтво та концептуальні проєкти, в яких кожен може знайти своє відображення і переосмислити власний досвід», – зазначає Руслан Олексенко, співзасновник дизайн-готелю 11 Mirrors і засновник компанії DEOL Partners.

Офіційне відкриття виставки провели 18 липня. Серед гостей на відкритті були: Даша Астафєва, Саша Заєць, Ліліт Саркісян, Катя Свинарчук, Жан Грітцельдт, Марина Карпій, Саша Чістова, Гігі Дедаламажішвілі та інші. Діджеєм стала модель Ксенія Палфі. Пригощали гостей фірмовими напоями від шеф-бармена 11 Mirrors.

Де: Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 34-А,
11 поверх дизайн-готелю 11 Mirrors
Коли: з 18 по 28 липня, 7:00-02:00
Facebook
Роботи Марти Сирко в Instagram та Behance


Марта Сирко – авторка понад сотні книжкових обкладинок, бренд-амбасадор 500pх, світової мережі для фотографів, представник і амбасадор художнього фонду BERGNER EUROPE S.L.
 11 Mirrors Rooftop Restaurant &BaR – це сучасний ресторан і бар світового рівня, розташований на 11-му поверсі першого в Україні дизайн-готелю 11 Mirrors. Тут вдало поєднуються висока кухня, барне мистецтво, інноваційний дизайн та панорама, що відкривається з вікон. 11 Mirrors Rooftop Restaurant & a World Class Bar вже посідає перше місце на TripAdvisor серед закладів Києва.


Матеріал підготовлено за підтримки 11 Mirrors