З 10 по 16 червня у Києві та Харкові відбувся фестиваль World Class Week. Вісім барменів, які пройшли до фіналу українського етапу світового конкурсу World Class, готували фірмові коктейлі для гостей своїх барів.

The Village Україна разом з World Class Ukraine розповідає про вісім конкурсних коктейлів від барменів-фіналістів, які можна спробувати лише у Києві та Харкові.


Stone Tonic

Бармен: Руслан Сухотеплий

Де: BARVY, Київ

Ціна: 195 гривень


Коктейль Stone Tonic – це авторська варіація класичного джин-тоніка від бармена Руслана Сухотеплого. У напої він поєднав британський джин Tanqueray No.Ten, що дистилюється разом зі свіжими цитрусовими та ромашкою, і домашній ягідний тонік. Останній готують на основі лікарських трав із Карпат: пижма, татарнику та безсмертника. До складу тоніка також входить ягідна паленка з карпатських ягід – домашня заготовка, що за консистенцією нагадує смолу. Саме вона надає коктейлю гірко-солодкого ягідного присмаку.



Bulleit Berry Sour

Бармен: Олександр Тангелов

Де: PALLADIUM CINEMA, Харків

Ціна: 120 гривень


«Початок літа – це сезон ягід і фруктів. Як щодо освіжного напою на основі преміального бурбону Bulleit? Навіщо обмежувати себе в прекрасному та свіжому, коли є Bulleit Berry Sour», – так коментує свій коктейль бартендер Олександр Тангелов.

До складу Bulleit Berry Sour входить американське віскі Bulleit та лікер Giffard Creme de Mure з ожиною. Їх відтіняє мигдалевий присмак італійського лікеру Luxardo Maraschino. А кислинку коктейлю забезпечує лимонний фреш.



Herbs & Rye

Барменка: Анастасія Гота

Де: PAROVOZ SPEAK EASY, Київ

Ціна: 200 гривень


Це пряний, свіжий травяний коктейль на основі американського житнього віскі Bulleit Rye. До складу Herbs & Rye також входять гіркуватий лікер з альпійських трав та ожиновий лікер, що додає напою солодкий присмак. Свіжість коктейлю від Анастасії забезпечують лимон, содова та свіжа мята.

Herbs & Rye подають у спеціальному високому келиху – хайболі – з льодом, листочками мяти та вишнею.



Grain’s Connection

Бармен: Антон Стрельченко

Де: PINK FREUD KYIV, Київ

Ціна: 200 гривень


На створення рецепта коктейлю Grain’s Connection Антона надихнув дідусь – провідний агроном СРСР, який любив землю та добре розбирався у зернових культурах.

Grain’s Connection приготований у стилі Old Fashion на основі віскі Bulleit та шотландського скотчу Talisker. Їх доповнює авторський бітер Антона, приготовлений на основі віскі Bulleit Rye, пряного анісу, мускату та ячмінно-медового сиропу. Це надає коктейлю м’якого відтінку польових трав.

«Мій коктейль про звязок: минулого та майбутнього, мене та мого дідуся, зернових культур і натхнення; стилей приготування віскі у США та Шотландії. Мій коктейль про звязок поколінь та солодів», – коментує коктейль Стрельченко.



Wanderlust

Бармен: Ігор Лім

Де: ZUZU BRASSERIE, Харків

Ціна: 145 гривень


«Уявіть особливий предмет, який викликає у вас асоціацію з конкретним спогадом, теплим та яскравим. Коли ви його бачите, у голові відразу прокручується маленький кінофільм», – так починає опис свого коктейлю бартендер Ігор Лім. На створення Wanderlust Ігоря надихнули подорожі, з яких він завжди привозить різні напої на згадку. За словами бартендера, так він створює карту спогадів і свого життя. «Саме з такою картою я хочу ознайомити за допомогою свого коктейлю», – доповнює Лім.

Основа коктейлю Wanderlust – це бурбон Bulleit, родом зі штату Кентуккі. Його насичений смак та аромат доповнює пряний чай лапсанг сушонг з півдня Китаю.



Full Rich Bourbon

Бармен: Олександр Колісніченко

Де: TRUE BURGER BAR, Київ

Ціна: 188 гривень


Коктейль Full Rich складається з пяти інгредієнтів і належить до категорії after dinner. Філософія пяти елементів у складі описує пять основних смаків: пряний, солодкий, кислий, гіркий і солоний.

Центральний елемент коктейлю – це смак бурбону Bulleit, що має відтінки кукурудзи, ячменю та жита. А фруктові нотки мадери, настояної на терні, створюють ягідний ефект. Мякий смак карамелі та какао додають напою солодкого присмаку, що грає на контрасті з травянистою гіркотою бітера. Фінальний акорд Full Rich Bourbon – це соляний розчин, що підкреслює кожен зі смаків і створює приємний післясмак коктейлю. Full Rich виражає філософію Олександра завжди бути собою.



Crimson Fizz

Бармен: Савелій Дьомін

Де: ALASKA KYIV, Київ

Ціна: 200 гривень


Савелій Дьомін прагнув створити коктейль, який був би чудовим доповненням до багатьох страв. І складався зі знайомих компонентів.

Це легкий, ароматний та освіжний коктейль на основі джину Tanqueray No.Ten. Саме джин відповідальний за виражений присмак та аромат ялівцю, цитрусову свіжість і квітковий присмак напою. Глибокий червоний колір коктейлю забезпечує буряк у складі, що підкреслює тон ялівцю. У складі Crimson Fizz є і білий чай, що має легкий смак та аромат. «Використовуючи техніку холодного крапельного пивоваріння, я зміг зберегти ніжний квітковий аромат і характерну мякість із ледь помітною терпкістю», – розповідає про рецепт створення Crimson Fizz Дьомін.

Доповнює смак коктейлю імбирний джем власного приготування. 



Miami Peach

Бармен: Тимофій Семенюк

Де: PAROVOZ SPEAK EASY, Київ

Ціна: 200 гривень


Miami Peach – це сауер, який готують на основі британського джину стилю contemporary Tanqueray No.Ten. У складі коктейлю також абсентовий бітер, що додає йому пряного аромату. А персиковий солодкий післясмак забезпечує персиковий лікер.

Також у складі Miami Peach – звичні для сауерів білок та цукровий сироп. Подають коктейль у рюмці на ніжці.


У рамках World Class Week організатори влаштовують конкурс для гостей барів-учасників події. Всі охочі можуть зібрати колекцію стікерів #worldclassUA, які видають за кожен випитий коктейль від бармена-фіналіста, та отримати подарунок. Усі стікери вклеюють у спеціальний стікербук, який також можна отримати у будь-якому з барів-учасників.

Таким чином за 5 стікерів #worldclassweekUA можна отримати квиток на фінал World Class Ukraine 2019. 6 стікерів #worldclassweekUA – це можливість першими в Україні отримати пляшку лімітованої серії американського бурбона Bulleit Tattoo Edition і два келихи.

Фото заповнених сторінок зі стікерами надсилайте особистим повідомленням на сторінку в Facebook.

Кількість призів обмежена.

World Class – це наймасштабніший світовий конкурс барменів, на якому зустрічаються представники понад 50 країн з усього світу і змагаються за звання найкращого. Фінал українського конкурсу барменів влаштують 21 червня у Києві, переможець представить Україну на світовому фіналі World Class у Глазго.

Матеріал підготовлено за підтримки