Із 30 жовтня по 3 листопада команда із п’яти дизайн-експертів з Європи вирушає в експедицію Прикарпаттям «Земля надихає». Мета поїздки – дослідити історичні ремісничі техніки регіону, зокрема чорнодимлену кераміку Гавареччини і гуцульські ліжники Верховини. Дизайнери також побувають на воркшопі з виготовлення трембіт.

Крім того, організатори та учасники дизайн-експедиції хочуть привернути увагу української та європейської спільноти до проблем збереження та відродження культурної спадщини, зокрема ремісництва.

В експедиції візьмуть участь експерти з Італії, Швеції та Великобританії: архітектор бутиків Prada Роберто Бакіокі та стилістка з Мілана Еліза Озіно. Також долучаться експертка зі скандинавських інтер’єрів Анна Ліна Лено, блогерка шведського журналу Residence Мадалін Асплунд та Лауру Снод – спеціалістка в галузі мистецтва та дизайну, авторка у британському журналі ICON.

YouTube | yakushadesign

Організаторка дизайн-експедиції – Вікторія Якуша, засновниця студії архітектури Yakusha Design та колекції українського дизайну FAINA Collection.

3 листопада, відразу після завершення дизайн-експедиції, команда мандрівників проведе зустріч для всіх охочих у Fedoriv Hub. Учасники поїздки поділяться враженнями від подорожі регіоном України і розкажуть більше про те, що їх надихає у роботі.

До них долучаться українські експертки: Ірина Данилевська – засновниця та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week, Анна Варава – культурна дипломатка, модна експертка, авторка крос-культурного дослідження модної індустрії України та Франції, Наталія Кривда – культурологиня, професорка КНУ ім. Т. Шевченка та директорка Единбурзької бізнес-школи.

Крім того, гості зможуть долучитися до дискусії про український дизайн і його перспективи на глобальному ринку.

Коли

3 листопада, 16:00

Де

Fedoriv Hub, вул. Велика Васильківська, 5

Скільки

від 1000 до 5000 грн

Лінк

Придбати квиток на Meetup


Матеріал підготовлено за підтримки Yakusha Design