Іспанія – один із центрів світового туризму. Протягом 2017 року країну відвідали 82 мільйони мандрівників. Така популярність обумовлена кількістю та якістю пляжів, різноманіттям місцевої культури і кулінарних традицій. The Village Україна разом з онлайн-гіпермаркетом подорожей FARVATER.TRAVEL підібрали 5 іспанських курортів з морем, розвагами та екскурсіями для літнього відпочинку.

Узбережжя Коста-Дорада

Ко́ста-Дора́да – відрізок узбережжя на крайньому сході іспанського півдня. Тут поєдналися сосни, мальовничі скелі, море і золотий пісок, завдяки якому місцевість отримала назву «Золотий берег». Головна дилема для туристів на Коста-Дорада – відпочивати на пляжі чи відвідати якомога більше екскурсій.

Обов’язково потрібно побачити Таррагону, яку називають іспанським Римом за велику кількість старовинностей і затишних вуличок. Відвідати муніципалітет Реус, батьківщину великого Гауді, та романтичне містечко Ла-Пінеда, що тоне в зелені. Окремий обов’язковий пункт програми – «Порт Авентура», найбільш відвідуваний в Іспанії та Європі парк розваг.

Узбережжя Коста-Брава

Одна з переваг Коста-Брава – близькість до Барселони. Кожні 15-30 хвилин звідси їздять автобуси до Барселони та Жирони, а путівники з планами екскурсій можна придбати в маленьких супермаркетах на узбережжі.

Протягом двох-трьох годин після перельоту ви встигнете заселитися в номер, скупатися в морі та замовити паелью з морепродуктами в місцевому ресторані. Після кількох днів пляжного відпочинку можна вирушити досліджувати околиці з безліччю середньовічних споруд. Найпопулярніша з них – замок-фортеця XI століття Сант-Жоан біля курорту Ллорет-де-Мар.

Якщо будете на Коста-Брава – відвідайте містечко Фігерас, батьківщину Сальвадора Далі. Тут розташована велика кількість музеїв і пам’яток, присвячених художникові.

Регіон Коста-Бланка

Головне, що потрібно знати про «Білий Берег» (з іспанської Коста-Бланка) – це число 305. Саме стільки сонячних днів у році спостерігають місцеві жителі. Пляжі Коста-Бланки лідирують за кількістю «блакитних прапорів» – майже кожен має цю міжнародну відзнаку, яку дають пляжам і причалам, вода в яких безпечна для купання та відповідає стандартам якості.

На Коста-Бланка є різні варіанті пляжів: людні й пустельні, з дрібною галькою і з ідеально білим піском, далеко від цивілізації і неподалік від галасливої ​​набережної. Вся місцева інфраструктура, дороги і бізнес підлаштувалися під комфорт мандрівників, тому тут легко орендувати автомобіль або велосипед. Туристів зустрінуть місцевим вином, оливками та фруктами.

Острів Майорка

Майорка – найбільший острів з Балеарського архіпелагу. Гори і мальовничі бухти, кілометрові пляжі з молочно-білим піском, оливкові гаї та фруктові сади – так зустрічає острів туристів. Тут є пляжі для сімейного відпочинку і відокремлені куточки, де добре відпочити на самоті або вдвох. В історії острова змішалися арабська і християнська культури, тому тутешня архітектура вражає уяву неповторним поєднанням східних мотивів і готики.

Якщо Майорки виявиться мало – до ваших послуг екскурсії на яхті або катамарані до трьох інших островів: тусовочна Ібіца, тиха і спокійна Форментера, Менорка з унікальним каналом-портом у Маоні. А походи на яхті по блакитній воді в компанії дельфінів стануть окремою незабутньою пригодою.

Канарські острови

Колись Канари асоціювалися з непристойно дорогим відпочинком. Однак тут можна знайти не тільки елітні готелі, а й цілком бюджетні варіанти.

Сім островів архіпелагу мають усі бонуси тропічного клімату – від величезних стиглих фруктів, до серфінгу і дайвінгу. Температура води, яка не опускається нижче 20 °C та ідеально білий або ідеально чорний (вулканічний) пісок створюють всі умови для пляжного відпочинку.

На островах велика кількість заповідників з пішими маршрутами та археологічними пам’ятками (аж до пірамід-мегалітів, яким понад п’ять тисяч років). Шанувальників морської кухні порадують прибережні ресторанчики на Тенеріфе, а ласуни оцінять різноманіття місцевих десертів.

Матеріал підготовлено за підтримки

FARVATER.TRAVEL – сервіс, що дає змогу купити тур онлайн та отримати всі необхідні для поїздки документи на пошту без відвідин туристичних агенцій. Місія сервісу – стати аналогом Booking.com для пакетних турів. База сайту налічує понад 27 млн турів від 29 найбільших туроператорів.

ФОТО: unsplash.com