Близько 300 людей взяли участь в акції на підтримку українського Маріуполя в столиці Португалії Лісабоні 20 квітня. Це поки найбільша акція в серії #SaveMariupol, розповідає The Village Україна організаторка Христина Кулаковська.

Акцію перед Національним театром королеви Марії II в Лісабоні провели, щоб привернути увагу до ситуації в Маріуполі: «Акція має на меті вшанувати жорстокий наліт російської авіації на Драматичний театр у Маріуполі, який під час блокади Маріуполя слугував бомбосховищем». Зокрема, в організації взяли участь активістки та волонтерки Ольга Єременко, Ольга Кузьменко та Яна Доброхліб, а також Асоціація українців Португалії.

«Це геноцид, який росіяни організували проти України», – заявив президент Асоціації українців Португалії Павло Садоха. Додав, що асоціація проситиме парламент Португалії визнати дії рф в Україні геноцидом українського народу.

Посолка України в Португалії Інна Огнівець, яка також брала участь у демонстрації, додала, що всім португальським політичним партіям важливо брати участь в «історичному моменті». 


Раніше акції #SaveMariupol відбулися в Тбілісі, Братиславі, а також на Кіпрі.

Якщо ви бажаєте повторити акцію у своєму місті – пишіть на пошту журналістці Христині Кулаковській, вона відповідає за організацію акцій #SaveMariupol.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото та відео: Альона Лобанова, Ксенія Заєць