Акція протесту під назвою «Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова» відбувається під будівлею Конституційного суду України (КСУ).

Учасники виступають проти рішення суду щодо скасування електронного декларування і скасування повноважень антикорупційних органів, повідомляє з місця події журналіст The Village Україна.

Вулиця Жилянська перекрита на ділянці між Антоновича та Великою Васильківською. На місці перебуває поліція.

Мітинг стартував о 9:00, люди стоять по обидва боки вулиці Жилянської, але продовжують підтягуватись.Учасників закликають утриматись від використання партійної чи будь-якої іншої символіки та бути в масці.

Хтось з учасників акції під КСУ підпалив фаєри, кілька штук кинули на територію суду.


27 жовтня КСУ ухвалив рішення (за поданням депутатів Верховної Ради) позбавити Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) права на доступ до державних реєстрів. Рішення означає скасування електронного декларування, повноважень НАЗК на перевірку підозрюваних у корупції чиновників, а також скасування їхнього незаконного збагачення й конфіскації в них корупційних активів.

 Через це рішення для України можуть тимчасово скасувати безвіз, заявив посол України при ЄС. Також цим рішенням КСУ заблокував призначення на посади переможців місцевих виборів.

 29 жовтня президент Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради нацбезпеки й оборони через рішення КСУ. Також Зеленський подав до Ради законопроєкт, яким пропонує звільнити склад КСУ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото, відео: Рінат Серенко, Ярослав Друзюк