Новий бізнес-кампус відкрили на території інноваційного парку UNIT.City в Києві. The Village Україна побував у корпусі до відкриття – і показує, який вигляд має простір.

Фото: Юлія Вебер, UNIT.City

UNIT.City – інноваційний парк, розташований на колишній території мотозаводу між станціями метро «Дорогожичі» та «Лук’янівська», керівними партнерами якого є колишні керівники ВДНГ Максим Яковер і Максим Бахматов.

Комплекс відкрили у 2017 році, на початку 2019-го його збільшили вдвічі завдяки новому 6-поверховому бізнес-кампусу. Це третій бізнес-кампус на території UNIT.City і шостий великий об’єкт інноваційного парку. Будівля стала першим спільним проектом у межах комплексу для співдевелоперів UDP і KAN Development.

На площі 16 900 м² отримають робочі місця 1000 працівників, потенційно новий кампус може приймати 10 000 відвідувачів щомісяця. Першими його резидентами стали академія енергетичного холдингу ДТЕК і підрозділ цифрової трансформації гірничо-металургійної компанії «Метінвест».

Максим Яковер

СЕО і керівний партнер UNIT.City


У 2017 році на території UNIT.City були перші 35 резидентів, невелике кафе, школа на 300 студентів і спортивний зал. І була гіпотеза, що Києву та Україні це потрібно. За 2018 рік ми відкрили новий кампус із коворкінгом, виросли до 90 резидентів, а також провели більше ніж 400 подій і понад 20 проектів з міжнародними партнерами. Окрім того, до нас зайшли всесвітньо відомі резиденти на зразок Snapchat і Syngenta.

Із відкриттям цього кампусу ми переходимо зі стадії перевірки гіпотези до розширення. І чітко розуміємо, що робимо, навіщо і куди прямуємо. До нас заїжджають великі бізнеси: академія ДТЕК і Digital Lab компанії «Метінвест». Окрім того, до кінця 2019 року ми плануємо заселити великими резидентами ще два кампуси, побудувати центральну площу UNIT.City і почати зводити житло на території комплексу. До кінця року має з’явитися і картинка інноваційного парку, який ми планували із самого початку.


Серед особливостей нового кампусу – яскраво-червоний колір частини фасаду, який виділяє загальне скляне покриття. А також нова зала для проведення великих заходів на 400 місць, розташована на першому поверсі бізнес-кампусу. «Це означає, що UNIT.City відтепер зможе прийняти значно більше конференцій та профільних подій», – розповідає керівний партнер Яковер.

Окрім того, у будівлі знайшли місце для великої зали для очікувань, парковки на підземному рівні та майбутнього бару. У лобі посадили дерева, одну із зон прикрасили «живою стіною». Як і попередній корпус із коворкінгом Chasopys, нова будівля відповідає стандарту «зеленого будівництва» американської системи LEED. Це дає можливість заощаджувати енергію та водні ресурси, а також зменшувати кількість викидів діоксиду вуглецю, кажуть в UNIT.City. 

Рендер UNIT.City
Рендер UNIT.City
Рендер UNIT.City

Наступні плани інноваційного парку – відкриття центральної площі UNIT.City, разом із якою територія стане доступною для всіх гостей. Очікується, що площа на 5 000 м² буде активним подієвим майданчиком уже влітку.

«Центральна площа – це серце міста, її центральний об’єкт. Це форум, тобто місце, де збираються всі. На вихідних тут будуть проводити міські формати: поп-ап маркети, невеликі фестивалі, виставки тощо», – коментує Яковер. Відповідає за площу під назвою Event Plaza нідерландська студія Madma, заснована японським архітектором Хірокі Матсуурою. Також до проекту залучили київську команду Kotsiuba.

Окрім того, у квітні-травні UNIT.City планує почати зведення перших житлових комплексів на території інноваційного парку. Очікується, що перші будівлі можуть ввести в експлуатацію вже за рік.

«Для нас житлова інфраструктура у межах UNIT.City вкрай важлива. Саме житло дає змогу зробити місто живим у форматі 24/7, це замикає нашу екосистему. Якщо ти маєш житло тут, то заощаджуєш 40-50 хвилин на день – шлях на дорогу. Це шість годин на тиждень, які можна натомість витратити на родину, друзів чи хобі», – коментує Яковер.