Від перехрестя біля Syndicate Рейтарська перекрита. Тут вуличне свято – «Район #1 Block Party». Цього дня на Рейтарській не припаркована жодна машина – власників авто попросили припаркуватися десь поблизу.

Фото: Анна Бобирєва
ФОТО З ДРОНА: Діма Діордійчук

Вулиця заповнена pop-up барами, стендами та людьми. Швидко пересуватися Рейтарською складно. І річ не в тім, що тісно, просто доводиться постійно зупинятися, щоб поговорити зі знайомими.

Ми запитуємо у перехожих: чому ви такі задоволені, у чому «фішка» цього одноденного свята однієї вулиці? Найпопулярніша відповідь – люди. «Тому що всі прийшли».

Організатори свята – локальні бізнеси, які базуються на Рейтарській: Riot Division, Kapkan, Syndicate, Haze, «Зигзаг», «Каштан», Zavod Shop, Plivka, видавництво «Основи» та інші. Вони об’єдналися на один день, щоб перетворити вулицю на святковий простір. Це не просто вулична вечірка: частину зібраних учасниками Block Party коштів спрямують на благоустрій вулиці.

Кожні дві години дощ додає святкової динаміки: через хвилину після падіння перших крапель усі ховаються в кав’ярнях, кафе, галереї чи арках дворів на Рейтарській. Уже через хвилину після зливи вулиця знову наповнюється людьми.

Перед кафе «Зигзаг» традиційні маленькі столики замінили на широкі довгі столи, але вони теж весь час заповнені.

Заходимо у дворик біля кафе «Каштан» – там не менш людно.

У сквері на Рейтарській смажать кукурудзу. Продавці радять дочекатися, поки вона приготується. Щойно проста вулична страва готова, її одразу розкуповують.

Біля Chop-Chop просто на вулиці працюють барбери. Трішки далі встановили рампи для скейтбордистів. Поруч імпровізована зона електронної музики – танцюють просто посеред дороги.

Ще одна локація – трішки подалі від основної зони – дворик шоуруму дизайнерських годинників Zavod Shop. Сьогодні тут фотографують відвідувачів, слухають музику на вінілі та читають лекцію про Bauhaus.

Більше про те, хто та навіщо влаштував «Район #1 Block Party», читайте в історії The Village Україна.