The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, пригадуючи головні матеріали про людей, які ми готували для вас 2018-го.

«Півжиття – на Подолі»: бабусі та дідусі Житнього ринку

Спілкуємося з тими, хто торгує на Житньому ринку. Переважно це люди літнього віку. Вони приїхали з різних областей, витратили щонайменше годину на дорогу до міста. Кутаються у вовняні хустки. Незважаючи на холод, як усередині ринку, так і зовні, йде жвава торгівля.

«Їду з села півтори години. Нам же треба більше 100 гривень на дорогу. Сьогодні от взяли три морквини на 3,85 гривень і от кіло буряків. То часом прошу водія везти мене назад додому безкоштовно».

Читати

Донецьк на виїзді: 5 історій про переїзд у Київ

Героями цього тексту є донеччани. Хтось із них переїхав за власним бажанням, хтось – через війну. Говоримо про мотиви переїзду, улюблені місця та яким був Донецьк «тоді» – до 2014 року – і який він тепер.

«Два роки тому я поїхала в Донецьк на весілля друга. Це було дуже стрьомно: ти приїжджаєш у рідне місто, а там майже немає нікого зі знайомих, рідних».

Читати

«У мене не залишалося особистого простору». Люди, які розійшлися через побут

Чому побут може зруйнувати романтичні стосунки? Спілкуємося з людьми, які пройшли крізь цю проблему і мають власні відповіді на запитання.

«Мені комфортно жити самій або, може, ми просто не підходили одне одному. Я приходила додому і хотіла тільки одного: лягти і лежати, мовчати, взагалі нікого не чіпати, просто читати книгу, подивитися самій якесь відео».

Читати

Живемо раз: київські нудисти про прийняття себе та свободу

У чому полягає ідея засмагати голими і де в цьому процесі задоволення? Як при цьому не заважати і не провокувати інших людей?

«Коли хоч раз плаваєш без одягу, розумієш, що це зовсім інші відчуття. Ти усвідомлюєш, що є частинкою природи, кожною клітинкою відчуваєш цей зв’язок».

Читати

Роми розповідають про своє життя в Києві. «У нас немає баронів»

У квітні в Києві представники радикальної націоналістичної організації С14 розігнали табір ромів на Лисій горі. Згідно зі звітом Консультативного комітету Ради Європи, роми в Україні потерпають від системної дискримінації в доступі до освіти, житла, медицини і працевлаштування. Троє героїв пояснюють, що ромська спільнота дуже різноманітна: має різні цінності, релігію та устрій.

«Для когось наша культура може здаватися іншою планетою. Але, попри всі перипетії, агресію, геноцид – ми зберегли свою ідентичність».

Читати

Вільні люди: київські фрілансери

Спілкуємося з копірайтеркою, програмістом, SMM-консультанткою та фотографинею. Вони діляться тим, як створити робочу атмосферу вдома, як планувати час і до чого бути готовим, коли переходиш на фріланс.

«Якщо ви вже вийшли на фріланс – то, напевне, ви на шляху до тієї роботи, яка приносить задоволення».

Читати

Важко з кимось сплутати: п’ять людей з незвичними іменами

Есфір, Ждан, Богодар та Орнелла розповіли нам, як це – жити з незвичними іменами.

«Якщо сказати телефоном: «Ні, це Богодар», то можуть відповісти: «Вибачте, мені треба Богдан», і покласти слухавку».

Читати

Копійка до копійки: я контролюю свої витрати

Історія про людей, які планують і записують свої витрати. Дізнаємося про причини, інструменти економії та результати.

«З такими обмеженнями нам вдавалося відкладати на машину. Згодом я влаштувалася на хорошу роботу, хлопець змінив напрям кар’єри, і приблизно через чотири місяці після цього ми купили вживану BMW».

Читати

Люди, які живуть з батьками: «А для чого переїздити? Тобі тут погано?»

Питання комфорту, економія чи вимушені заходи? Люди розповідають, чому вони живуть з батьками, у чому плюси та мінуси такого способу життя.

«Якщо і сваримося, то через гроші. Важкувато стало останнім часом. Іноді, коли десь йду гуляти і не попереджаю, що залишусь у друзів, мама може попросити пояснень. «Я ж переживаю, а раптом ти не дійшов?»

Читати

Як уперше повезти маму за кордон: «Ці моменти проміняти на щось нереально»

Ми поспілкувалися з чотирма героями і дізналися, як уперше звозити маму за кордон і які історії з цього виходять.

«Найважливішою у подорожі, мабуть, була зустріч мами з подругою. Вони не бачилися 25 років. Подруга живе біля Амстердама, ми замість готелю поїхали до неї. Було дуже багато сліз, навіть я розчулився».

Читати

Фото: обкладинка, 1 - Кріс Кулаковська; 2 - Олександр Кузьмічов; 3,5,6,7,8,9 - Анна Бобирєва; 4 - Юлія; 10 - Артур Новак.