2 травня в Одесі на річницю трагедії на Куликовому полі підвищено рівень терористичної загрози.

У цей день біля Будинку профспілок на Куликовому полі відбудеться мітинг пам’яті жертв пожежі, а на Грецькій площі ввечері відбудеться молебень представників різних конфесій.

Для патрулювання в Одесі прибуло 6 додаткових груп правоохоронців з Києва і Дніпра. «Правоохоронці заступили на патрулювання території Куликова поля, залізничного вокзалу, привокзальної площі, а також ринку «Привоз». Тактичні групи патрульної поліції буде працювати в Приморському районі», – повідомляє МВС.

Раніше повідомлялося, що охорону порядку під час заходів в Одесі 2 травня забезпечать понад 2000 правоохоронців. Також на акціях 2 та 10 травня в Одесі буде використовуватися дрон та система розпізнавання обличчя.

Комплекс, що складається з дрона і системи, яка в режимі онлайн дозволяє зафіксувати, оцифрувати і розпізнати обличчя, буде працювати на акціях в Одесі 2 і 10 травня.

 В Одесі в ніч на 1 травня поліція виявила рюкзак з двома осколковими гранатами, тротиловою шашкою і детонатором.

 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. У Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом, постраждало близько 200 людей, 48 – загинули.