«Брик» – це готельний комплекс в Одесі, що поєднує готель, ресторан і руфтоп-бар. Комплекс почав роботу в липні на провулку Маяковського біля міського саду.

 «Брик»

Де: місто Одеса, провулок Маяковського, 7

Коли: 07:00–02:00 (ресторан), 07:00–12:00, 16:00–02:00 (руфтоп-бар)

Телефон: 048 737 33 22

Instagram

Концепція

«Брик» – це новий готель у центрі Одеси, неподалік від міського саду, на провулку Маяковського. Власники комплексу хотіли створити сучасний мінімалістичний готель, яких бракує в місті, розповідає керівний партнер «Брик» Дмитро Ананьєв. «В Одесі достатньо застарілих готелів з кімнатами в класичному стилі з ліпниною й золотом. Ми хотіли відійти від стандартного уявлення про готель і створити сучасний молодіжний простір зі своєю тусовкою. На першому поверсі в нас працює кайфовий ресторан, розрахований на гостей і мешканців міста», – розповідає Ананьєв, який також керує кав’ярнею «Тишина» й рестораном мексиканської кухні El Gastronomo Mucho. Засновником «Брик» є одеський підприємець Вадим Рижак.

Комплекс назвали на честь Лілі Брік – засновниці відомого літературно-художнього салону в Санкт-Петербурзі початку XX століття й партнерки російського письменника Володимира Маяковського, яку називали «музою російського авангарду». «Ми розташовані на провулку Маяковського, тому вирішили таким способом зав’язати концепцію», – каже Ананьєв. Додає, що підкреслили легенду закладу й на рівні логотипу: «Синій прямокутник символізує постать Маяковського як велета російської літератури, червоний круг – це Осіп Брік, а золотий трикутник – Ліля Брік».

Локація

«Брик» розташований у п’ятиповерховій будівлі-пам’ятці архітектури на провулку Маяковського, між вулицями Преображенською та Гаванною. На першому поверсі розташований однойменний ресторан і два номери. Основна частина номерів – на другому, третьому й четвертому поверхах, а на п’ятому – сезонний бар просто неба під назвою «Закат».

У готелі 25 номерів, їх розділили за трьома категоріями: «Осип» (стандартний), «Маяковский» (напівлюкс) і «Лиля» (люкс). Загалом «Брик» позиціонують як готель середньої цінової категорії, вартість номера на ніч становить від 1800 до 5000 гривень, каже керівний партнер Ананьєв. Додає, що ціни варіюватимуться залежно від сезону й інших чинників.

За проєкт відповідала архітекторка Іно Гетіашівілі (Getino Design). За ресторан і руфтоп-бар – Balbek Bureau архітектора Слави Балбека.

Ресторан

Ресторан на першому поверсі «Брик» починає роботу о 07:00 і працює до 02:00. «Тут можна й поснідати, і пообідати, і повечеряти. Меню вийшло неймовірно крутим», – розповідає Ананьєв. Як бренд-шеф за ресторан відповідає ізраїльський шеф-кухар Олексій Краковський, який уже кілька років живе в Україні; співпрацював із «Сім’єю ресторанів Дмитра Борисова», а тепер відповідає за кухню нових проєктів «Ресторанних Гусовських» (Adelle, Liberty Diner). 

У ресторані 80 посадкових місць, а також велика технічна зона на мінус першому поверсі. Також подбали про велику барну стійку й кавову зону. Використовують еспресо-машину La Marzocco Strada, каву закуповують в італійського обсмажувальника Gardelli Specialty Coffees, оскільки «Тишина» є офіційним представником компанії чемпіона світу з обсмажування кави в Україні. Зона кави працює до 18:00, потому можна замовити тільки фільтр і колд-брю.

З меню:

Фалафель із копченим грецьким йогуртом і салатом із томатів – 140 грн

Печений батат із горгондзолою – 145 грн

Артишоки-гриль із бабагануш – 180 грн

Боул із домашньою гранолою, кокосовим молоком і манго – 185 грн

Креветки з томатним біском – 190 грн

Салат із ростбіфом, хумусом і тайською заправкою – 190 грн

Стейк-бургер – 225 грн

Бургер Beyond Meat – 375 грн

Лосось із трюфельним пюре – 295 грн

Тарт «Татен» із ванільним морозивом – 135 грн

Брауні – 145 грн

З меню сніданків:

Авокадо-тост – 165 грн

Лляна каша із ягодами і фініковим сиропом – 90 грн

Вівсянка з ягодами, бананом і заварним кремом із манго – 95 грн

Вівсянка з трюфельним пате і пармезаном – 115 грн

Французький омлет із сиром брі – 125 грн

Сирники з білим шоколадом – 135 грн

Яйця «Бенедикт» із ростбіфом – 195 грн

Ліниві вареники з артишоками і малосольним лососем – 165 грн

Кава – 65 грн

Кава з молоком – 75 грн

Руфтоп-бар

Бар «Закат» – це сезонний заклад на даху «Брик». «Загалом це відкритий простір, із невеликим навісом над зоною бару та 35 посадковими місцями», – каже Ананьєв.

Усі коктейлі назвали на честь героїв відповідно до легенди комплексу, стилізували під листівки, які гості можуть забирати з собою. На всі коктейлі встановили одну вартість – 220 гривень.

З напоїв:

«Лиля?Осип» – 220 грн

«Одна на двоих» – 220 грн

«Я сам» – 220 грн

«Ночь» – 220 грн

«Иммигрантка» – 220 грн

«1915» – 220 грн

«Барышня и хулиган» – 220 грн

За дизайн та ідею коктейльного меню відповідали Андрій Хміляр та Костянтин Бишляга («Тишина»), коктейльну карту створили разом із командою київського Beatnik Bar – Ігорем Новосельцевим, Євгеном Смірновим, Нікітою Гусєвим і Володимиром Лазуренком. «Хлопці розуміли, що заклад у Києві повноцінно відновить роботу не раніше вересня. Тому ми запропонували їм попрацювати влітку в нас. Разом створили барну карту в межах обраної концепції. Я подумав, що було б крутіше, щоб вони відчували себе частиною проєкту», – розповідає Ананьєв. До команди тимчасово приєдналися всі члени команди Beatnik, окрім Романа Стадника та Дмитра Кирпичка. За технологію бару «Закат», як і ресторану на першому поверсі, відповідав Степан Цуцман (Zabarom).

Обкладинка та фото: «Брик»