16 жовтня у Києві відкривають апарт-готель Owntown. The Village Україна спілкується з виконавчим директором Яном Лебедем і показує простір зсередини.

Фото: Марго Дідіченко

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Локація

Апартамент-готель Owntown розташований у центрі міста на вулиці Круглоуніверситетській. Загальна площа простору становить близько 180 квадратних метрів. У готелі п’ять кімнат-апартаментів з різною площею. У кожній є окрема кухня, ванна та вбиральня. Головним архітектором-дизайнером є Андрій Степаненко. Будівництво тривало понад рік.

«Цей район [вулиця Круглоуніверситетська] раніше був недооцінений. Тут не було людей, які б робили класний бізнес», – розповідає виконавчий директор готелю Ян Лебідь («Можжевельник»). «У Києві є зони, яким бракує чогось хорошого. На таких локаціях не треба особливо щось змінювати, достатньо зробити щось круте. До прикладу, Бессарабський ринок: відкрили спочатку Vegano Hooligano, відтак почали відкривати й інші цікаві місця. Так само з Круглоуніверситетською: якби тут відкрили кілька схожих просторів, у Києві з’явилася б ще одна крута вулиця, окрім Рейтарської. Все-таки для кількамільйонного міста один класний район – це мало».

Виконавчий директор Owntown – Ян Лебідь  

Owntown 

Де: вулиця Круглоуніверситетська, 6-Б (5-й поверх)

Скільки: від 150 до 250 доларів

Сайт

Facebook

Апартаменти Owntown розташовані на п'ятому поверсі будинку 

В апартамент-готелі меблі та декор здебільшого українських виробників. На думку Яна, це передасть гостям культуру країни. Частину освітлення замовили у Fild, килими у карпатських виробників Basny Rugs. У Buro 150 придбали столи та стелажі. Решту меблів привезли зі Скандинавії на замовлення.

У готелі встановили музичну систему данського виробника Dali. Над цим працював звуковий інженер, який спеціально для Owntown розробив проєкт. Для кожного номера готують окрему колекцію музики від компанії Soundeé та іноземних артдиректорів.

Концепція

Простір позиціонує себе як екофрендлі. В апарт-готелі сортують сміття: у кожному номері є відповідні баки. Косметику замовляють тільки в українських виробників, щоб не витрачати ресурси на імпорт. Всі аромати створюють з місцевим парфумером Євгенієм Лазарчуком. Косметика у номерах представлена в багаторазовій тарі, у готель її привозять у диспенсерах. За словами виконавчого директора Яна Лебедя, це не фішка готелю, а норма: «У наш час це настільки важливо, що не може бути унікальністю. Так має робити кожен готель».

Оскільки Owntown не класичний готель, сніданків тут не пропонують. Проте в кожному номері буде набір фермерських продуктів від локальних виробників. Зокрема, подають хліб, джем, фермерський мед, рис, спеції, молоко, спагеті тощо. Якщо ж у гостя немає бажання самостійно готувати, у готелі обіцяють організувати доставку їжі. Крім того, тут планують влаштовувати спеціальні сніданки від запрошених шефів як комплімент для гостей.

Простір будуть використовувати не тільки як апарт-готель, а й з культурно-освітньою метою. Тут планують влаштовувати чаювання, сніданки, розмови та дискусії. В Owntown обіцяють робити і соціальні акції. Наприклад, заселяти людей, яким важливо згадати, що таке насолода та догляд за собою. «Це може бути багатодітна мама, яка забула, що таке жити для себе. Таким людям ми будемо дарувати ніч в апартаментах, де вони зможуть відпочити», – пояснює Ян. Як саме відбиратимуть героїв для соціальної програми, поки не пояснюють. Але запевняють, що це будуть люди, яким це справді потрібно.

Owntown – це перший проєкт команди, проте сьогодні почали роботу над іншими, які теж будуть на Круглоуніверситетській, і великим заміським проєктом у лісі.

Наразі апартаменти можна забронювати лише через соціальні мережі Owntown. Невдовзі запустять сайт готелю і розмістять апартаменти на Airbnb та інших ресурсах для бронювання житла.