У Києві облаштують пішохідно-велосипедний туристичний маршрут, який об’єднає Львівську та Європейську площі. Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Від Львівської площі Пейзажною алеєю до сходів, які здали в експлуатацію минулого року, виходимо через Андріївський узвіз і йдемо через Алею художників, виходимо під фунікулером до пам’ятника Володимиру. Далі вже проходимо саме новим об’єктом – пішохідно-велосипедним мостовим переходом – і виходимо до Арки Дружби народів, а зовсім поряд із нею – Європейська площа», – йдеться в повідомленні.

Новий маршрут включатиме два оглядові майданчики, обладнані скляною підлогою. Проект вже розробили і погодили з істориками та екологами, зазначають у КМДА.


У грудні на Володимирській гірці почалось будівництво пішохідно-велосипедного мосту, що з’єднає парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів. Вартість проекту становить 260 мільйонів гривень.

Міст планують звести та відкрити до Дня Києва, тобто наприкінці весни 2019 року. Конструкція завдовжки близько 210 метрів, а ширина буде змінною – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків.

Фото та обкладинка: КМДА