Це сталося – ми закінчили облаштування нашого нового дому на Подолі. У третьому, останньому матеріалі із серії «МИ ПЕРЕЇХАЛИ» розкажемо про стиль, дизайнерські рішення та вінтажні меблі в новому офісі. У попередніх двох історіях ми вже розповідали про організацію переїзду й сам ремонт.

Упродовж всього ремонту та облаштування робочого простору нам допомагали партнери OLX. Усі вінтажні знахідки, як-от килими та крісло-гойдалку, ми підібрали на OLX. Окрім того, компанія розділяє наші соціальні цінності та прагнення споживати розумно. Адже купівля та продаж вживаних речей не тільки дарує їм друге життя, а й скорочує виробництво нових товарів. Це допомагає економити ресурси планети, зменшити забруднення довкілля та мінімізує переспоживання.

ПОДІЛ

200 м²

41 ЛЮДИНА

Новий офіс The Village Україна розташований у триповерховій будівлі на Подолі, у внутрішньому дворі на вулиці Костянтинівській.

Любов Мирончук

архітекторка-дизайнерка

Ігор Гавриленко

архітектор, дизайнер меблів, засновник hi atelier

Ігор Гавриленко

архітектор, дизайнер меблів, засновник hi atelier

Любов Мирончук

архітекторка-дизайнерка

Над проєктом працювали архітекторка-дизайнерка Любов Мирончук та архітектор, дизайнер меблів і засновник hi atelier Ігор Гавриленко. Концепцію інтер’єру дизайнери створювали разом з командою The Village Україна. Серед вимог було розмістити 40 працівників та організувати комфортне зонування на відділи.

Під час першої зустрічі з командою у нас стався контакт. Коли нам сказали, що The Village хоче старі килими в офіс – ми все зрозуміли. Це той маркер, який допомагає добудувати решту візуальних ідей з вінтажем, кольорами та атмосферою

Візуальний стиль приміщення характеризують як «берлінський лофт»: старий паркет, вінтажні меблі, еклектика у стилях декору та багато зелені. Усі три поверхи не зонували стилістично, а об’єднали спільним білим тлом, меблями та кольоровими акцентами. Крім того, акценти розставили за допомогою картин молодих українських художниць Марії Тіваненко, Олі Єрмакової.

Коли ми побачили приміщення вперше, воно мало похмурий вигляд «типового офісу»

Головна особливість простору – це атріум зі скляним дахом і сходи. Раніше в приміщенні розташовувався кол-центр: килимове покриття на підлозі, стіни в кімнатах темних кольорів.

Перший поверх

Більша частина меблів у просторі – це вінтажні знахідки на OLX. За словами дизайнерів, це економічно вигідно та екологічно, а ще показує, як добре «непотрібні» радянські меблі можуть виглядати в сучасних інтер’єрах.

Нашим завданням було використати багато вінтажних меблів. Крім того, зробити інтер’єр «не вилизаним», ніби тут уже хтось жив

У спадок від колишнього інтер’єру залишився невеликий зелений диван, який спершу планували продати на тому ж OLX.

У нього дизайн з 2000-х, і ми не думали його використовувати. Але коли приїхали всі інші меблі, диван несподівано заграв новими барвами, й ми його залишили

Вітальня. На першому поверсі облаштували простір, що виконує роль вітальні та місця для очікування. Тут розташували комплект м’яких меблів теракотового кольору, який придбали на OLX. Доповнили вінтажним килимом, який додатково зонує простір, і скляним столиком.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Цей та інші вінтажні килими для офісу знайшли на OLX. За рік на платформі публікують близько 4000 позицій вінтажних речей для вітальні.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Щоб краще виділити лаунж-зону та підкреслити сходи, які ведуть на другий і третій поверхи, одну зі стін пофарбували в глибокий синій колір. В освітленні використали чорний світильник Salamp авторського дизайну Ігоря Гавриленка та його команди hi atelier. Доповнили великим білим світильником від масмаркет-виробника.

Це місце має формувати перше враження у гостей офісу, створювати вау-ефект і водночас бути затишним

На першому поверсі також розмістили велику переговорну, робочу кімнату та кухню. У цих зонах стіни пофарбували в білий колір і зробили наливну підлогу.

Переговорна. Її облаштували у великій кімнаті без вікон, оскільки там було б некомфортно працювати тривалий час. За ідеєю тут раз на місяць влаштовуватимуть кінопокази. У центрі кімнати розмістили великий стіл чорного кольору від українського бренду Shimko. Доповнили його міксом стільців у різному стилі, які знайшли на OLX. Головний кольоровий акцент простору – це смарагдові штори, якими завісили одну зі стін. Вони одночасно створюють вигідний контраст з білою стіною та дерев’яними меблями, поглинають шум і приховують нішу в стіні.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Вінтажний дерев’яний сервант знайшли на OLX і перетворили на бар. За рік на платформі продають близько 374 143 позиції вживаних меблів і предметів інтер’єру.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Кухня. Вона міститься на першому поверсі. Невелику площу візуально розширили завдяки білим стінам і світлим меблям. З цією ж метою відмовилися від стандартних кухонних шаф і замінили їх відкритими дерев’яними поличками. Увесь кухонний комплект сірого кольору та високий обідній стіл виконали на замовлення у бренду Shimko. У планах зробити ще одне посадкове місце на підвіконні.

Ми хотіли об’єднати людей не тільки за робочим столом, а й за обіднім

Високі барні стільці теж знайшли на OLX. Біля кухні розташували станцію для сортування сміття, її під замовлення виготовив підрядник Shimko.

Робоча кімната. Третій простір на першому поверсі – це простора робоча кімната в білому кольорі. У центрі розмістили великий білий стіл. Поряд – жовті полиці, які перевезли з колишнього офісу The Village Україна. Доповнили їх чорними кріслами у стилі Bauhaus, які замовили на OLX. У просторі знайшли місце для вазонів Don Pion і великих білих світильників з папірусу.

Другий поверх

Сходи. На другий і третій поверхи офісу ведуть сходи з кованими поруччями. Над ними – скляний дах, що слугує джерелом природного світла. Щоб підкреслити таку особливість офісу, стіну вздовж сходів Ігор і Люба розмалювали в стилі one line work: 

The Village Україна – це про людей та місто, тому вибір малюнка невипадковий. Перша частина – рослини, друга – людські обличчя

У стіні вздовж сходів містяться ніші, у яких планують облаштувати м’які куточки для усамітненої роботи.

Опенспейс. На другому поверсі потрапляємо в опенспейс, призначений для роботи та комунікації. Тут, як і в інших кімнатах, розмістили білі столи та світильники. Крім того, на другому поверсі є дві кімнати для тихої роботи. В одній з них вінтажний дерев’яний комод, килим і крісло-гойдалка, яке перетягнули сірою тканиною. Усе дизайнери знайшли на OLX.

Невелику вбиральню на другому поверсі вирішили розширити через застосування темно-зеленого кольору стелі. А замість внутрішніх дверей у просторі повісили штори такого самого забарвлення. Крім цього, вони задають додатковий вертикальний ритм і розширюють кімнату.

Дерев’яний паркет на другому поверсі, як і на третьому, вирішили не реставрувати та залишити в оригінальному вигляді.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Крісло-гойдалка сірого кольору з дерев’яним каркасом, яке знайшли на OLX. За рік на платформі публікують приблизно 222 оголошення з вінтажними кріслами.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Третій поверх

Лаунж-зона. На третьому поверсі опенспейс організували під зону для відпочинку та розслабленої роботи. Для цього обрали коричневі вінтажні крісла у дусі 70-х, дерев’яний журнальний столик і килим. Поряд з вікнами облаштували місце для зберігання книг. Для цього використали полички зі старого офісу.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Комплект крісел у дусі 70-х знайшли на OLX. За рік на платформі продають близько 3300 позицій вінтажних меблів.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Ньюзрум. Це місце, де сидять новинарі, репортери, редактори. Тут стоять білі столи, дерев’яний вінтажний сервант під книжки та стільці з колишнього офісу. Акценти у просторі розставили за допомогою картин і великого кактуса, який перейшов у спадок від колишніх власників і несподівано повернувся до життя під час ремонту.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Дерев’яний радянський комод знайшли на OLX. У середньому за рік на платформі публікують 496 оголошень з вінтажними сервантами.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Тиха кімната. Крім опенспейсу, на третьому поверсі є три кімнати. Одна з них – це тиха кімната для усамітненої роботи. У просторі не можна голосно розмовляти. Тут стоять індивідуальні столики з мармуровими стільницями, дерев’яні стільці та полички для зберігання. Вікна виходять на балкон з краєвидом на Верхній Вал.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Столики з оригінального мармуру знайшли на OLX. Усього за рік на платформі реєструється близько 855 унікальних продавців антикваріату.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Дерев’яну тумбу для зберігання речей знайшли на OLX та перетворили на умивальник. Середня ціна вінтажних скринь на платформі – 1 000 гривень.

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Вбиральню на третьому поверсі оформили білою дрібною плиткою. А умивальник встановили на дерев’яну вінтажну тумбу. Доповнили його старим дзеркалом у дерев’яній рамі, яке дісталося від колишніх власників.

OLX –

один з найбільших торгових онлайн-майданчиків в Україні, де за минулий рік пропонували понад 40 мільйонів товарів. 50% пропозицій в оголошеннях – це були вживані речі. За рік продавці отримали майже 1,5 мільярдів звернень на свої оголошення.

Суть діяльності OLX полягає в тому, щоб дарувати речам друге життя. Продукти й сервіси компанії роблять обмін товарами та послугами легким і зручним. Це приносить користь спільнотам, підтримує розумне споживання і на крок наближає нас до світу без сміття. З OLX виграють усі – продавці, покупці та планета.

OLX існує, щоб дати кожному можливість зробити розумний і правильний вибір для себе, свого гаманця та всього світу.

Матеріал підготовлено за підтримки OLX