30 листопада «Укрзалізниця» відправила в перший рейс швидкісний експрес Київ –  аеропорт «Бориспіль». Першого грудня поїзд зламався і застряг у полі. У «Бориспіль» він прибув із запізненням у майже 2 години. За словами машиніста експреса, виникла проблема із двигуном – потяг не міг рушити.

Експрес працює 24/7, у маршруті робить двохвилинну зупинку на станції «Дарниця». Загалом дорога до аеропорту займає 38 хвилин. Ми перевірили на власному досвіді, як працює новий експрес.

Квитки та відправлення

Квитки можна придбати на головному вокзалі, у касі, що розташована праворуч від входу. Крім того, вони продаються на Південному вокзалі у касі №50. Вартість: 80 гривень. На квитках немає фіксованих місць, тому радимо приходити заздалегідь.

Вирушає потяг із 14-ї колії. Вранці і ввечері інтервали між поїздами – менш ніж година. В обідню пору – рівно година. Для тих, хто очікує відправлення, є окрема відгороджена зала очікування з кріслами та дитячою зоною. Біля неї також можна придбати квитки в терміналах. Є можливість оплати через PayPass.

Дорога та прибуття

До «Борисполя» потяг заповнений приблизно наполовину. Можна сісти на будь-яке вільне місце. Відходить експрес рівно за розкладом – о 12:00. Багато пасажирів знімає поїзд на телефон.

Одразу після відправлення перевіряють квитки.

Усередині тепло та комфортно, є туалет і місце для людей з інвалідністю. На «Дарниці» о 12:17 відбувається коротка зупинка – очікування 2 хвилини.

Прибуття в аеропорт «Бориспіль», до терміналу D, о 12:38. Пішки від потяга до входу – 5 хвилин. Квитки у зворотному напрямку можна придбати біля колії. Тут також є термінали і можливість оплати через PayPass.

Фото: Анна Бобирєва