У Києві з 15 серпня запрацював міжнародний сервіс прокату велосипедів Nextbike. Наразі запустили 33 станції велопрокату, на яких доступні перші 100 велосипедів. The Village Україна на власному досвіді перевіряє і пояснює читачам, як працює цей сервіс.

Підготовка

Спершу потрібно встановити додаток на телефон.

Після завантаження треба зареєструватися – вказати місто, номер телефону та електронну пошту. На телефон вам надішлють пін-код, який потрібно ввести для авторизації в додатку.

Після цього можна клікнути на карту і побачити, де розташовані найближчі станції прокату велосипедів. Більшість із них ще не активні – сірого кольору.

Для перевірки обираємо сервіс на Софійській площі біля дзвіниці.

Прокат

Перший крок – це активація вашого акаунту. Для цього потрібно покласти гроші на рахунок. Вартість поїздки – 30 гривень за 30 хвилин.

Функцією «Передоплата» нам скористатися не вдалося. Єдиний доступний метод оплати – через LIQPAY. Вводите дані вашої картки, підтверджуєте сплату 50 гривень. Після цього ваш акаунт активований.

Усі велосипеди заблоковані. Щоб розблокувати його, потрібно або відсканувати QR-код, або ввести номер велосипеда. Ця інформація міститься на задньому бампері транспортного засобу.

Нам вдалося взяти велосипед в оренду тільки з четвертої спроби. З’являлося повідомлення про те, що його вже хтось орендував.

Коли почуєте, як клацнуло, – це означатиме, що можна сідати та їхати.

До речі, велосипеди досить зручні й легко набирають швидкість. Інше питання, що їздити ними в центрі Києва незручно через відсутність велодоріжок і припарковані на тротуарах автомобілі.

Із Софійської площі ми спускаємося до КМДА. Там розташований найближчий пункт Nextbike, в якому потрібно залишити велосипед.

Як закінчити поїздку

Припаркувати велосипед потрібно на офіційних прокатах Nextbike. Їх можна знайти на карті додатку.

Щоби закінчити поїздку, потрібно опустити важіль біля заднього бампера. Тоді зачекати кілька секунд і перевірити в додатку, чи завершена поїздка. Навіть якщо ви будете кататися 31 хвилину, вам доведеться заплатити вже 60 гривень.

Якщо в процесі користування у вас виникнуть проблеми – телефонуйте за номером 0 800 21 0441.

Фото: Наті Авдєєва