Велоспільноти у Києві 14 березня організовують лежачий протест біля входу у КМДА. Акція триватиме з 09:30 до 11:00. 

Провести протест вирішили через смерть велосипедиста Діаса Мужева, якого збила машина на велопереїзді. Основними вимогами акції є оголошення тендерів на всі 7 веломаршрутів, на проектування яких виділила гроші Київрада та зниження швидкості авто до 50 км/год у Києві.

«Учора після 12-денної боротьби за життя, помер Мужев Діас... Прямою причиною цього є дії чиновників, які сидять у КМДА – саботування розвитку веломережі міста, переведення фінансування на інше... і абсолютно кримінальне підняття швидкості на магістралях до 80 км/год... Тож збираємось завтра та лягаємо під КМДА з велосипедами. Якщо вони переступають через нас у своїх справах, то хай спробують це зробити фізично, по дорозі на засідання Київради», – пояснюють організатори.


У грудні 2018 році Київрада виділила кошти на проектування 7 веломаршрутів: Виноградар–Центр, Воскресенка–Московський міст–Центр, Куренівка–Центр, Лісовий масив–Центр, Оболонь–Поділ–Центр, Солом’янка–Центр, Поштова площа–міст Патона. Однак досі не відбувся тендер на жоден веломаршрут, пояснюють у Асоціації велосипедистів Києва.

Коли

14 березня, 09:30-11:00

Де

вулиця Хрещатик, 36
будівля КМДА

Обкладинка: James Pond/Unsplash