The Village розповідає про хороші звички та прості дії, які можуть зробити життя кращим. У новому випуску про те, чому важливо вносити у записник не тільки робочі зустрічі, а й маленькі (великі) задоволення.

Анастасія Дербасова

редакторка


Останні кілька років я дуже багато працюю і, щоб не зійти з розуму від навантаження, придумала для себе мотиватор: «Гарячий дедлайн не має заважати гедонізму». Сенс у тому, щоб продумувати невеликі приємні заходи чи вилазки заздалегідь та вносити їх у свій розклад поряд з робочими зустрічами та іншими обов’язковими справами.

Це, звичайно, не моя ідея: я читала пости про схожий підхід до життя в багатьох у фейсбуці, але якось не приміряла його на себе. А потім зрозуміла, що якщо не планувати задоволення, то самі собою вони найімовірніше не виникнуть. Або будуть не дуже частими. Осяяння сталося, коли я вкотре думала про поїздки. Я страждала: «Боже, ми нікуди не їздимо», – і раптом усвідомила, що ми просто цього не плануємо. Так і з іншим. Якщо я купую квитки, чи бронюю катамаран, чи стежу за знижками на улюблений рислінг у найближчому магазині, то ймовірність різноманітних задоволень у житті зростає в кілька разів.

Для початку варто розібратися, що приносить вам задоволення: я обожнюю хороше вино, гарячу ванну та прогулянки з подругами. Минулого четверга, наприклад, ми каталися на катамарані, в суботу підемо в бар чи на виставку. Ще в планах чай на траві та фемзустріч. Зазвичай я дивлюся, яка погода буде протягом тижня, читаю в різних гідах та пабліках, що цікавого відбувається в місті, чи просто пишу підписникам в інстаграмі: «Які плани? Кличте мене».

Коли ти прокачуєш цей навик, то починаєш бачити можливості для задоволення майже всюди. Розподіляючи такі маленькі втіхи по життю, я не те що перестаю чекати на відпустку, мені загалом стає не так сумно багато працювати. Ці спалахи гедонізму допомагають не зійти з глузду та зберігати продуктивність і ясність думок.

ТЕКСТ: Маша Шаталіна