The Village розповідає про хороші звички та прості дії, що роблять життя кращим. Ми вже писали, що потрібно робити, аби смартфон працював швидше. Сьогодні поговоримо про те, як перетворити гаджет у корисний інструмент, який допоможе заощадити кілька годин на день – завдяки логічному зберіганню додатків, внутрішньому пошуку та налаштованим віджетам.


Влад Філатов

хай-тек-журналіст, відеоблогер

 Використовувати «Google Завдання» для нагадувань

ЕКОНОМІЯ: 2 години щодня

У день мені доводиться виконувати в середньому сім-десять завдань. Для їх планування першими згадуються «Нагадування» – правда, цей додаток дуже простий, а у випадку з Android виникають ще й проблеми із синхронізацією на різних пристроях. Платні додатки з десктопними версіями – хороший варіант, але я розумію, що платити, нехай навіть за зручність, ніхто не буде: спочатку потрібно спробувати, а потім вже обирати, платити чи ні.

Нещодавно Google представив додаток і сервіс «Завдання». Це красивий, простий і функціональний додаток із списками. Їх, знов-таки, може бути кілька: наприклад, окремо список справ і список покупок. Повідомлення активуються як нагадування в браузері, а вся інформація зберігається в акаунті й доступна з будь-яких пристроїв. Для мене «Завдання» виявилися простим і зручним інструментом планування: витрачаю на список хвилини три, а виграю в результаті кілька годин на день.

 Зберігати однотипні програми в тематичних папках

ЕКОНОМІЯ: 30 хвилин щодня

Навіть найакуратнішим часто знайти потрібну програму не так легко. Я розбиваю додатки на групи і зберігаю в тематичних папках: «Таксі», «Їжа», «Магазини», «Банки» і так далі. Начебто дрібниця, але в підсумку вам просто потрібно витратити хвилин 20 на сортування додатків, щоб потім економити півгодини щодня на пошуки потрібного.

 Користуватися внутрішнім пошуком

ЕКОНОМІЯ: 10-15 хвилин щодня

Додаткові 10-15 хвилин на день можна зекономити, якщо користуватися внутрішнім пошуком, який є у будь-якій системі. У цьому випадку йдеться вже не про додатки, а про контакти, зокрема системні налаштування або збережені документи.

 Читати новини в браузері

ЕКОНОМІЯ: 10 хвилин щодня

Щоранку я починаю з перегляду новин у мережі. Зазвичай для цього люди заходять на три-чотири сайти, до яких звикли. Водночас культура споживання новинного контенту, наприклад, у США, досить сильно відрізняється від нашої: там частіше користуються додатками або новинними агрегаторами.

Я користувався кількома варіантами, але жоден з них не видався мені зручним. Найпростіший спосіб – читати новини у вашому браузері: така функція є, наприклад, у Google Chrome. Якщо ви прив’яжете той самий Chrome до свого облікового запису, то всі закладки переїдуть на інші пристрої автоматично, як і ваші тематичні інтереси в новинних вибірках. Плюс майже у всіх гаджетів на Android є крутий вбудований помічник Google Now – теж хороший варіант для швидкого доступу до найсвіжішої інформації. Таким чином, блукання по мережею в пошуках інформації відпадають, що економить у середньому десять хвилин на день.

 Налаштувати віджети

ЕКОНОМІЯ: 10 хвилин щодня

Абсолютно неважливо, iOS або Android у вас, цей універсальний інформаційний інструмент доступний і там, і там. Віджет моментально дає наочну інформацію приблизно про все: це може бути прогноз погоди в реальному часі, стан вашого банківського рахунку, карта міста з онлайн-заторами, швидкий доступ до найпопулярніших чатів у месенджерах, міток, функцій і навіть плеєру.

На Android ви зможете розмістити віджети в потрібному вам місці на робочих столах, обравши розмір і набір інформації, які підходять саме вам. А ось на iOS для них відведено спеціальне місце – крайній робочий стіл зліва. Налаштовані віджети – це ще десять хвилин вільного часу.

РЕЗУЛЬТАТ: У нас вийшло п’ять невеликих, простих й іноді не зовсім очевидних пунктів взаємодії зі смартфоном, які легко звільнять дві-три години щодня для нових справ або захоплень.


Фото: BRUNO CERVERA / Unsplash