Поліетиленові пакети розкладаються в землі від 100 до 500 років. Уперше пакет із пластику був створений 1957 року в США. Тобто на сьогодні жоден з поліетиленових пакетів за історію їх існування не розклався до кінця. The Village розповідає, чому варто відмовитися від поліетиленових пакетів на користь сумок з натуральних матеріалів.

Лара Чучупал, блогерка, екоактивістка

Пластик не розкладається, й у багатьох країнах його все ще не переробляють. Коли пластик викидають, він потрапляє на смітник, а якщо ні – його вітром розносить по лісах, пустелях і річках. Річки стікаються в озера, моря та океани – так туди щороку потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. В океані навіть є сміттєві острови: у Тихому є сміттєвий острів завбільшки з Францію.

Важливо звертати увагу на те, скільки сміття залишаєте особисто ви. Часто люди беруть пакети несвідомо – тому що магазини пропонують їх безкоштовно. Якщо ви заміните пластикові пакети сумками з натуральних матеріалів, то зменшите кількість сміття.

У магазині не варто класти фрукти в окремі пластикові пакети. Натомість можна клеїти цінник на самі фрукти або купувати їх на ринку.

Сумки бувають з різних матеріалів: з бавовни зручно брати з собою, тому що вони компактні; сумки з джуту, полотна і канвасу більш щільні й часто мають дно, в них зручно носити важкі продукти. При виборі сумки варто звертати увагу на ручки: довжина і ширина визначається тим, як ви плануєте її носити – у руках або на плечі. Ручки повинні бути пришиті хрестиком і прошиті квадратом. Інакше вони можуть швидко відірватися.

Порада:

Мені подобається привозити сумки з різних країн як сувеніри. Їх можна купити в музеях, книжкових магазинах і кафе. Зараз екосумки можна знайти навіть у звичайних продуктових крамницях. Хороші сумки продаються, наприклад, у ZOZ Eco Bags і в спеціалізованих точках з екотоварами.

Текст: Ліза Кліндухова

Обкладинка: Unsplash.com