The Village розповідає про хороші звички та прості дії, які можуть зробити життя кращим. Сьогодні поговоримо про те, як суха щітка може поліпшити стан шкіри та самопочуття.


Ул'яна Бондаренко

редакторка новин The Village

Вважайте, що масаж сухою щіткою – це як похід у салон. Протипоказань у цій справі небагато: на шкірі не повинно бути зовнішніх пошкоджень – ран або подряпин, тому що щітка з натуральною щетиною все ж травмує шкірний покрив. Її також не рекомендують застосовувати при шкірних захворюваннях на зразок псоріазу або кропив’янки.

Щітки є різного ступеня жорсткості. Якщо у вас чутлива або суха шкіра, то для початку краще обрати з м’якого матеріалу. У будь-якому випадку перші рази, швидше за все, вам буде трохи боляче – доведеться потерпіти, поки шкіра звикне.

Масаж щіткою, по-перше, покращує кровообіг і лімфовідтік – після нього шкіра може трохи «горіти». Ще щітка відлущує мертві клітини, а в довгостроковій перспективі робить шкіру більш пружною та еластичною. Однак щетина впливає тільки на поверхню шкіри, а значить, не може боротися із целюлітом.

Почати курс сухого масажу можна з декількох хвилин, поступово збільшуючи час і даючи шкірі звикнути. Масажними рухами можна пройтися по ногах, стегнах, сідницях, довше зупинитися на проблемних зонах. Живіт і груди краще масажувати менш інтенсивно. Особливо приємно використовувати щітку в душі вранці – така процедура бадьорить і піднімає настрій.

Щітки продаються в багатьох магазинах. Більш популярними є екземпляри з натуральною щетиною, наприклад з волокна кактуса. І пам’ятайте, що видимі зміни можливі тільки завдяки комплексним діям: наприклад, повертаючись із тренування, щоразу гарненько натирати себе в душі щіткою, а потім не їсти пиріжок, тоді результат буде помітним.


Текст: Маша Шаталіна

Обкладинка: Pezibear