The Village Україна розповідає, які звички можуть зробити життя кращим.

Часто ми витрачаємо вихідні на прибирання, прання, прасування та закупівлі в гіпермаркетах. Можна звільнити вихідні для серіалу чи зустрічі з близькими, якщо робити хатні справи в будні, витрачаючи на них не більше ніж півгодини.

 У робочі дні в супермаркетах набагато менше людей. До середини тижня певні супермаркети роблять знижки, а якщо немає часу ходити по магазинах з довгим списком, можна замовити продукти онлайн. Продукти тривалого зберігання на кшталт круп і бакалії можна залишити онлайн-доставці, а фрукти, свіжий хліб і молочне можна купити в магазині біля роботи чи дому.

 Зазвичай потрібен день, щоб у великій сім’ї випрати всі речі: я перу чорне, біле й кольорове окремо, а це вже три цикли. Зручніше прати кілька разів на тиждень: запускати машинку, коли приходиш додому, чи вмикати відкладений старт на нічний час (якщо сусіди не скаржаться на гучний віджим).

Якщо в будинку двотарифний лічильник, то у другому випадку ви заощадите на електроенергії. 

 Якщо користуватися правилом «один день – одна кімната», то 15 хвилин перед сном вистачить, щоб розібрати робочий стіл, замінити постільну білизну, протерти пил, розкласти речі чи прибратися на поличках. Увімкніть таймер чи динамічний плейлист, щоб зробити все швидко й не думати про зайве.

За ці 15 хвилин також можна зробити те, на що зазвичай немає часу: пришити ґудзик, пошукати документи, сплатити комунальні послуги.

ПОРАДА

Прибирати можна швидше, якщо робити це одразу: протирати поверхні на кухні й мити посуд, поки готуєш чи одразу після їжі; протирати сантехніку, поки вмиваєшся, і мити ванну антивапняковим засобом одразу після душу.

Текст: Маша Шаталіна

Переклад: Ріта Дудіна

Обкладинка: didesign stock.adobe.com