Щороку експедиція Ukraїner проїжджає кілька десятків тисяч кілометрів Україною, розвідуючи найцікавіші локації та героїв від сходу до заходу, від півдня до півночі. Цьогоріч фотографи відзняли десятки тисяч кадрів, серед яких обрали 100 найкращих. Якою ви знаєте і щодня бачите Україну? Ми обрали з сотні десять кадрів року від Ukraїner, які показують Україну такою, як вона є.

Колядники зібралися біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці у гуцульському селі Криворівня. 7 січня 2019 року. Фото: Олександр Хоменко.

Історія про гуцульську коляду в Криворівні


Бортник Анатолій Скумін позує біля борті у лісі, з якої він щойно забрав мед. 20 червня 2019 року. Фото: Микола Король.

Анатолій Скумін — один із небагатьох в Україні, хто досі займається бортництвом. Цей давній промисел добування меду диких бджіл з дерев’яних колод-бортей донедавна вважався втраченим. Втім, на Поліссі його зберігають та відроджують.


Анатолій Скумін став одним із героїв фільму «Ukraïner. The Movie»


Співачка Христина Соловій та засновник проєкту Ukraïner Богдан Логвиненко дивляться у вікно Львівського академічного театру імені Леся Курбаса під час зйомок програми «Амбасадори». 10 липня 2019 року. Фото: Олесь Москальчук.

Випуск «Амбасадорів», присвячений Львову і Дрогобичу


Гуси і свійська худоба відпочивають біля води на території Національного природного парку «Тузловські лимани». 23 липня 2019 року. Фото: Артем Галкін.
Художник і скульптор Олексій Альошкін відпочиває в лісі неподалік села Букатинка на Поділлі, де він живе уже понад 40 років. 21 серпня 2019 року. Фото: Микола Король.

Протягом багатьох років Олексій разом із дружиною Людмилою займається відродженням села, перетворюючи його на осередок мистецтв і принаду для туристів.


Олексій Альошкін став одним із героїв нашого фільму «Ukraïner. The movie»

Історія про Букатинку та родину Альошкіних


Гра мотобольної команди Кам’янця-Подільського з висоти пташиного лету. 25 серпня 2019 року. Фото: Павло Пашко.

Мотобол – винятково європейський вид спорту, який походить із Франції. За часів Радянського Союзу набув величезної популярності в Україні. Дотепер мотобольний турнір і декілька команд дожили лише на ентузіазмі гравців, тренерів і нечисленних глядачів. У Кам’янці-Подільському у мотобол грають уже 52 роки, і клуб «Поділля» (за відсутності успіхів місцевих команд у інших видах спорту) за цей час зажив слави в Україні. Саме у Кам’янці-Подільському є окремий мотобольний стадіон, а гра у мотобол стала місцевою родзинкою, досі малознаною для численних гостей міста.


Найстарший гравець мотобольної команди Кам’янця-Подільського Володимир Даниляк, який розвиває мотобол у рідному місті уже впродовж 50 років, став одним із героїв нашого фільму

Історія про мотобол у Кам’янці-Подільському


Громадська активістка, засновниця організації КримSOS Таміла Ташева тримає плакат із прізвищем одного із кримських татар, зниклих в окупованому Росією Криму, під час акції під посольством РФ у Києві. 29 серпня 2019 року. Фото: Юрій Стефаняк.
Німецький еколог Мішель Якобі встановлює електропастуха для своїх тварин. 30 вересня 2019 року. Фото: Сергій Коровайний.

Історія про Мішеля та його буйволів


Болгарки у національному вбранні позують на тачанці з виноградом під час фестивалю вина у Болграді. 9 листопада 2019 року. Фото: Олександр Хоменко.
Театральний режисер і драматург Володимир Клименко (Клім) у залі театру «ДАХ». 17 грудня 2019 року. Фото: Юрій Стефаняк.