Київська міська державна адміністрація, Київська міська рада та інші муніципальні органи влади можуть переїхати з будівлі на вулиці Хрещатик, 36 до нового бізнес-центру на перетині проспекту Перемоги та Повітрофлотського проспекту. Про це заявив генеральний директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Бізнес-центр Sky Towers на ранньому етапі будівництва / KVS1989

«Переїзд дасть змогу консолідувати муніципалітет і звільнити центральну частину міста від бюрократів», – цитує інформаційне агентство Містюка.

За словами гендиректора Київського інвестиційного агентства, будівлю на Хрещатику можуть перепрофілювати на офіси. Зокрема для потреб стартапів і малого та середнього бізнесу.

Своєю чергою, до бізнес-центру поблизу центрального РАЦС може переїхати не лише міська влада, а й кілька міністерств, додає Містюк. Для цього потрібне рішення Київради щодо комерційних умов фінансування добудови БЦ. Приблизно вартість добудування оцінюють у 370 мільйонів доларів.

 Бізнес-центр Sky Towers на проспекті Перемоги – розробка компанії KDD Group. За проектом, це дві 27-поверхові вежі багатофункціонального призначення.

 Перший проект будівлі з'явився у 2005 році. У 2007 році розпочалося будівництво. Через фінансові проблеми девелопера будівництво повністю зупинили у 2015 році.

Обкладинка: KVS1989