The Village Україна на власному досвіді розповідає, скільки коштує мандрівка в Нью-Йорк та Майямі.

Усі витрати залежать від комфорту, на який ви розраховуєте. Хтось може провести кілька днів у знайомих, а хтось не проживає в готелях нижче 4*. Ми з друзями обирали  «золоту середину».

Віза

Перш ніж планувати подорож, ми подались на візу B1/B2. Спочатку треба сфотографуватися (там інші умови для фото, ніж у шенгена), заплатити 160$, заповнити заявку і записатись на співбесіду. У разі відмови кошти не повертаються. Мета нашої поїздки була і робоча конференція, і невеликий відпочинок в Майамі. Тому ми додатково підготували запрошення з конференції і назву готелю, в якому планували залишитись.

Існує така аксіома, що візу в США отримати дуже важко. Але, при наявності хорошої паспортної історії, чесної мети поїздки, відсутності судимості і інших небажаних пунктів, шанси отримати візу досить гарні.

  Не оплачуйте завчасно квитки та готель. В анкеті треба вказати адресу, де ви зупинитесь в США. Тому забронюйте номер, який не потребує передплати і доступна безкоштовна функція відміни броні. Якщо вам задали питання, чому не купили квитки, кажіть правду, що не хочете ризикувати поки немає візи. Візові офіцери справжні майстри в читанні ваших жестів і на раз зрозуміють, чи ви лукавите. Тому будьте щирі.

 РАЗОМ: 160 $

Мета поїздки: робоча конференція у Нью-Йорку, відпочинок в Маямі

Кількість днів: 7

 Разом: 550 $

Авіаквитки

Якщо дата подорожі відома завчасно, то можна гарно зекономити. Купити квитки за 2-3 місяці по ціні 500-600$ в обидві сторони дуже реально. До речі, зараз на кінець листопада можна взяти прямі квитки Київ – Нью Йорк за 473$.

Ми летіли прямим рейсом МАУ за 550$.

  Заходьте на сайти в режимі інкогніто. У такому разі, програма не зможе визначити ваші фінансові можливості по колишнім запитам в браузері і не буде пропонувати більш дорогі квитки.

  Найдешевші квитки зазвичай у вівторок о 01:00 ночі. Також є крутий канал в Телеграмі @Time_to_Travel, де щодня публікуються дешеві рейси та акції авіаліній.

Проживання

На готель доведеться витратити в середньому 150$. Наш номер знаходився поблизу Таймс Сквер, оскільки конференція була там же, і обійшовся в 160$ зі сніданком. Найцікавіше, що при чекауті з готелю вам нараховуються ще податки: податок міста, податок штату, туристичний збір і тд. Тому сума в кінці відрізняється від запланованої на 10-15%.

 Дізнайтесь чи продають алкоголь в готелі. У такому разі, заселення людям молодше 21 року не дозволяється. Навіть якшо ви забронювали готель завчасно, вам відмовлять. Виходом є записати номер на іншу людину, з якою ви подорожуєте, і якій виповнилось 21.

 Якшо є можливість обрати поверх, беріть якнайвищий.

  Купіть адаптер на американські розетки. Він з пласкою виделкою. В США за такий з вас візьмуть не менше 10$.

 Ціна: 720$ за 4 ночі

Транспорт

Таксі

Жовтих авто тут справді більше ніж особистих авто. Все тому, що місце для парковки авто в місяць коштує стільки ж, скільки аренда невеликої квартири в Нью-Джерсі.

Ціни на таксі фіксовані, подача коштує 2,50$ і по 50 центів за кожний кілометр. В кінці поїздки додається податок штату Нью-Йорк та прийнято давати чайові – 10%.

Для нас оптимальним варіантом був Uber. Тариф зазвичай дешевший ніж у Yellow Cab, а серед машин приїджали і Сhevrolet Suburban, і Dodge. Єдиною проблемою є затори.

 Ціна: в середньому 10$ на короткі відстані

Метро

В Нью-Йорку нараховується 36 ліній метро, з 36 пересадочними станціями і 472 станціями загалом. Проїзд в метро на дві години коштує 3$.

 Ціна: 3$

Автобуси

Автобусні лінії ідентифікуються по буквам, за якими потім йде номер. Букви означають район, по якому зазвичай проходить лінія.  M — Манхэттен; BХ — Бронкс; B — Бруклин; Q — Квинс; S — Статен-Айленд.

З картою Metro Card можна їздити як на метро, так і на автобусі. Її початкова вартість 10$, 7-денний безлімітний пасс – 32$, проїзд на 2 години - 3$. Також приймається розрахунок готівкою, але у вас повинна бути точна сума, оскільки, в рамках безпеки, у водіїв немає коштів, щоб видати решту.

 Ціна: 10$

 Ціна: 40-50$ в день на людину

Харчування

Вартість однієї страви в ресторані починається від 8-10$ без врахування податків та чайових. Середній чек: 18-20$ , без алкогольних напоїв. Більш бюджетним варіантом є готові салати та нескладні страви в супермаркетах по 5$ або величезний шматок піци в забігайлівці: 1- 2.50$.

Розваги

У Нью-Йорку безліч музеїв, театрів, виступів та пам'яток, які варто побачити. Перш за все ми пішли на Таймс Сквер, а потім прогулялись по Центральному парку. В поїздці мене найбільше здивували Бруклінський міст та Музей природної історії, враження від яких просто безцінні.

 Вхід до Музею природної історії: 22$

 Квиток на виставу на Бродвеї: 80-120$

 Оглядовий майданчик в Рокфеллер центрі: 25-35$

 Витрачено в Нью-Йорку: 1030$

Особливості

Ні податки, ні чайові в суму товару чи послуги не включені.

При розрахунку очікуйте ціну на 10% більшу.  Чайові принято залишати на рівні 18-22%. Більше можна, менше – не дозволяється. Для місцевих несплата чайових рівноцінна тому, якби ви і зовсім не заплатили за рахунок.

Маямі

Ми вирішили поїхати на три дні а Маямі – за білосніжними пляжами South Beach та океаном.

Авіаквитки

З Нью-Йорку летіли американськими авіалініями Spirit, квиток коштував 140$ у два боки.

У кожному аеропорту є зона для виклику таксі. Але, якщо хочете трохи зекономити, краще викликати Uber. Для порівняння, з аеропорту в місто ми їхали за 95$, а назад з міста в аеропорт на Uber – за 48$.

Ціни в Маямі майже не відрізняються від цін у Нью-Йорку.

 Оренда яхти з капітаном: 400$ на 4 години (вміщає до 6 осіб)

 Подарунки додому: 60$

Проживання в готелі на Оушен Драйв коштувало 140$ за номер зі сніданком.

Середній чек на обід – 10-20$ без чайових. Пересувались, зазвичай, пішки, але є можливість взяти в оренду велосипед і кататись вздовж вузбережжя за 5-10$.

Вода в супермаркеті – від 1,50$ за 0,5л. Коробка нарізаних фруктів – 5-7$ за 300г.

У нас було мало часу, а ми хотіли побачити багато, тому взяли в оренду яхту.

 Загалом витрачено: 2500$