The Village Україна першим показує, який вигляд має True Office – новий офісний простір і коворкінг у центрі Києва.

Фото: Марго Дідіченко

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

True Office – це новий офісний простір, розташований у будівлі заводу «Радар» поряд із палацом «Україна». Він поєднує офіс-спейс із коворкінгом. Серед перших резидентів – компанії засновника True Office Андрія Карпюка, включно з частинами команди інтернет-магазину Stylus і текстильної компанії Custom Print. 

Простір розташували в шестиповерховій будівлі на розі вулиць Німецької та Предславинської поряд зі станцією метро «Палац «Україна». Це колишня адміністративна будівля заводу «Радар», який із 1930 року виробляє радіоелектронне та радіолокаційне обладнання для літаків. Раніше у ній працювали науково-дослідний інститут, банкетна зала та магазин.

 True Office

де: вулиця Німецька, 1/32

коли: цілодобово

Facebook

Засновник True Office Андрій Карпюк розповідає, що підписав із заводом угоду про оренду приміщення. «Мені подобається район Великої Васильківської – я намагнітив його так, що всесвіт просто скинув мені тут цілу будівлю. Тепер є можливість реалізувати тут свої задуми», – розповідає Карпюк.

Мені 36 років, вже 13 років я незалежний бізнесмен. У мене на рахунку близько десяти проєктів різного масштабу. І зараз мені важливо ділитися досвідом із молодими бізнесменами, зокрема для того, щоб вони робили менше помилок, ніж я свого часу.

Ми хочемо не створити черговий коворкінг, а збудувати екосистему на шести поверхах. Це і фудхол, і доступний комфортний робочий простір з мітинг-румами та конференц-залами, і спортзал, й івент-хол на більш як 500 людей. Це місце, з якого немає необхідності виїжджати, щоб провести зустріч чи поїсти. Наш головний актив – час, а місія і ціль ексосистеми Radar – його заощаджувати.

Андрій Карпюк

засновник True Office

Карпюк каже, що сприймає простір як «офіс своєї мрії». «Ми не хотіли побудувати офісний простір для айтішників. Це виграшна схема: береш офіс, ремонтуєш його і здаєш ІТ-компаніям. Але я не мав на меті зробити банальний бізнес на продажу квадратних метрів. Було цікаво створити місце, де могли б розвиватися наші команди», – розповідає засновник True Office. Додає: «Хотіли показати, що в центрі міста може бути робочий простір, доступний не лише для айтішників, а й для фрілансерів, малих і середніх бізнесів, стартапів».

True Office працює на другому поверсі будівлі площею 1 200 м². У зоні лобі розташували робочі місця за системою коворкінгу, також тут виділили окремі робочі зони й кабінети.

Вхід до офісного простору працює лише за клубними картками. Мінімальний термін дії – місяць. «Ми не «Часопис», ми не здаємо робочі місця погодинно. Для нас важливо створити спільноту, а це можливо лише у закритому клубному форматі», – каже Карпюк.

Мінімальний поріг входу за місячною оплатою – 150 доларів. За цю вартість резиденти отримують робоче місце в опенспейсі та доступ до екосистеми True Office. Окремі кабінети й робочі простори із закріпленими робочими місцями на 10-15 працівників пропонують від 200 доларів.

У True Office дві основні робочі зони – кілька десятків кабінетів і переговорок уздовж одного коридору та простір-трансформер, який зонують штори. «Це рішення, яке я підгледів в Андрія Федоріва, – проводить екскурсію другою зоною Карпюк. – Завдяки зонуванню рухомими шторами є і достатній рівень шумоізоляції, і гнучкість приміщення». Додає, що завдяки цьому можна використовувати простір і для проведення заходів на зразок презентацій і кінопоказів. Окрім штор зеленого кольору, декорували приміщення малюнками художниці Олесі Полупан на стінах.

Ще одна особливість True Office – для орієнтації в просторі використали стилізацію під гілки київського метрополітену. «Я ненавиджу формальні назви. Якщо треба знайти якусь зону, це має бути легко», – каже Карпюк. Тому назви кабінетів в офісі назвали на честь станцій метро, а чотири переговорки – на честь площ у Києві. Мітинг-рум при вході, своєю чергою, назвали Kalyna.

Окрім того, віддати належне міському простору та історії в True Office вирішили зберігши особливості будівлі. На підлозі більшої частини приміщення реставрували мармур, який слугував від початку роботи споруди у 1960-х. На стінах – кадри з архівною хронікою «Радару» і роботи молодих українських художників.

За інтер’єр True Office відповідала внутрішня команда компанії, у просторі зважили на побажання працівників і раціональне використання площі. «За моїм переконанням, колір логотипа не впливає на успіх компанії, так само й офіс-спейс роблять великим не дизайнерські меблі, а люди», – каже Карпюк. Уточнює, що через це вирішили зробити ставку на простий демократичний декор.

Утім, подбали про зручність для роботи: наприклад, обрали ергономічні крісла від литовського виробника Narbutas, столи від львівського підрядника Skandinave, а також офісну техніку та генератор безперебійного живлення й підтримку від трьох інтернет-провайдерів. Окрім робочих просторів, у True Office є кухня, вбиральні та душ. Наразі простір заповнений на 60-70%.

Окрім команд Карпюка, вже заїхали фахівці, що працюють з фото- та відеопродакшеном, піаром, нерухомістю, бізнес-консалтингом, юриспруденцією та соціальними комунікаціями. Також у просторі планують відкрити івент-майданчик, спортзал, фотостудію та записувальну студію, а на першому і цокольному поверхах у травні почне роботу фудхол з десятьма корнерами, винотекою, барами та подвір'ям із літньою терасою.