Відсьогодні, з 16 квітня, водіям і пасажирам транспорту на основних в’їздах до Києва обов’язково вимірюватимуть температуру, повідомляють у КМДА.

Перевірятимуть автобуси та мікроавтобуси, вантажні та вантажно-пасажирські автомобілі та легкові автівки, які перевозять більше трьох осіб включно із водієм.

«Інформація про виняткові умови для проїзду автомобілістів із номерними знаками АА та КА, яку сьогодні поширили деякі ЗМІ, – не відповідає дійсності. Норма щодо термометрії однаково застосовуватиметься до всіх легкових автомобілів із кількістю осіб у салоні троє і більше», – розповідають у КМДА.

Де будуть контрольно-пропускні пункти:

 вулиця Богатирська, 32-Е;

 проспект Броварський;

 вулиця Бориспільське шосе;

 проспект Академіка Глушкова;

 шосе Житомирське;

 вулиця Гостомельське шосе, 1/1;

 Дніпровське шосе;

 вулиця Вишгородська, 83-А;

 27 км Столичного шосе.

КПП почнуть повноцінно працювати о 13:00. До цього часу термометрію проводитимуть для пасажирів автобусів. Паралельно триватиме облаштування КПП і звуження дороги.

Якщо у людини температура буде вище 37,5 градусів та є ознаки гострого респіраторного захворювання, людину тестуватимуть на наявність коронавірусної хвороби та відправлятимуть на самоізоляцію.

У разі, якщо температура тіла перевищує 38 градусів та якщо людина має симптоми ГРВІ, – викликатимуть бригаду швидкої (екстреної) медичної допомоги для госпіталізації хворого.