12 квітня у кінотеатрі «Київ» відкриють 7 щорічний фестиваль «Тиждень австрійського кіно», який триватиме до 15 квітня.

Цьогоріч до програми фестивалю увійшли три повнометражних фільми та добірка 14 короткометражок.

12 квітня

Відкриє фестиваль історична драма Барбари Альберт «Мадемуазель Параді». Стрічка заснована на реальній історії незрячої піаністки Марії Терезії Параді, яка намагається відновити зір.

13 квітня

На фестивалі покажуть сатиричну комедію «Мігранти» Армана Т. Ріяхі про життя мультинаціональних громад Відня. В центрі сюжету двоє безробітних друзів – Бенні і Марко, які прикидаються дрібними злочинцями-мігрантами для зйомки у фільмі.

14 квітня

У рамках фестивалю також покажуть провокаційну драму «Січень – березень» Юрія Речинського. Фільм створювали у співпраці Австрія та Україна. Картина розкаже дві історії: про молоде подружжя, яке потрапляє в автомобільну аварію, та їхніх батьків.

Музику до фільму написав композитор Антон Байбаков, який раніше працював над музикою для «Українських шерифів» та «Зеленої кофти». У Києві стрічку особисто представить режисер Юрій Речинський. З 19 квітня фільм вийде в український прокат.

15 квітня

Колекція короткометражок, зокрема анімаційні стрічки, відеоарт, найкращі документальні та ігрові фільми австрійського фестивалю Ars Electronica 2017 у Лінці.


Окрім Києва, «Тиждень австрійського кіно» пройде у Харкові з 19 по 22 квітня, у Дніпрі з 23 по 26 квітня та в Одесі з 3 по 6 травня. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Квитки на перегляд фільмів у Києві можна придбати за посиланням. Вартість одного квитка – 90 грн.

Обкладинка: Die Migrantigen