Фестиваль укрбаністики CANactions запускає Instagram-конкурс #цінностіміста. Учасники мають зробити фото міста та написати, що є основною міською цінністю. Кращі роботи після завершення конкурсу експонуватимуть в Мистецькому Арсеналі.

The Village Україна знайомить із учасниками, які знайшли власні цінності у площині міста.

Природа

Фотограф Петро Задорожний з Києва

 Ми перетворюємо зелені території в стоянки і смітники, а землю ховаємо під асфальт. За гонитвою покращення відкочуємось далеко назад. Природа однаково промовляє до всіх: сповільнює думки, наповнює силою і повертає до важливого.

Зв’язок

Архітекторка зі Львова Софія Гіссовська

 Для мене місто цінне тими непомітними зв'язками які є серед його громад і мешканців, тим, що формує певну культуру. Місто це коли можна позичити в сусіда цукру, піти на пробіжку, знайомитись, спілкуватись, зайти в торговий мол і зустріти там знайомих, коли знаєш в якій кав'ярні працює твій товариш, коли йдеш на лекцію про мистецтво в парку, коли їдеш по велодоріжці, вигулюєш песика, коли разом з іншими садиш кілька молоденьких дерев біля дороги. Люблю міста за те, що в них стільки можливостей як, де і з ким проводити кожен день. Люблю тебе, рідний #Львів

#цінностіміста : Для мене місто цінне тими непомітними зв'язками які є серед його громад і мешканців, тим, що формує певну культуру... Місто це коли можна позичити в сусіда цукру, піти на пробіжку, знайомитись, спілкуватись, зайти в торговий мол і зустріти там знайомих, коли знаєш в якій кав'ярні працює твій товариш, коли йдеш на лекцію про мистецтво в парку, коли їдеш по велодоріжці, вигулюєш песика, коли разом з іншими садиш кілька молоденьких дерев біля дороги. Люблю міста за те, що в них стільки можливостей як, де і з ким проводити кожен день. Люблю тебе, рідний #Львів !

Публикация от Sophie Gissovska (@sugar.sophie)

Бути серед людей і водночас наодинці

Nashe Lito

 Я ціную метро у місті за час, який воно дає для читання, за можливість бути серед людей і водночас залишатися наодинці з собою.

Повага

Марія Костенко з Дніпра

 Цінністю є повага. Насамперед повага до тих, хто будував це місто, мешкав тут раніше, і хто буде жити у майбутньому.

Атмосфера

Тарас Волянюк з Києва

 Цінності міста формує кожен двір, який несе свою місцеву атмосферу. По ньому видно, наскільки дбайливі теперішні господарі. Дух міста ховається від шуму вулиць саме в подібних малих закутках.

Затишок

Анастасія Кропова з Києва

 Головна цінність міста – це затишок. Затишок – це те, чим твоє місто відрізняється від інших. Це щоденні приємні дрібниці, які неможливо купити за гроші. Це якісь особливі відчуття, які ти є від абсолютно повсякденних речей. Наприклад, в магазині тобі кажуть «потім гроші донесеш», або в ремонті взуття тебе знають в обличчя, і не дають папірець з яким ти забереш свої кросівки. Такі випадкові зв'язки з людьми, чиїх імен я не знаю, але бачу частіше ніж деяких своїх знайомих і є затишок. Це те, чим відрізняється твоє місто від чужого.

#цінностіміста Главная ценность города - это уют. Уют - это то, чем твой город отличается от других. Это ежедневные приятные мелочи, которые невозможно купить за деньги. Это какие-то особые ощущение, которые ты испытываешь от совершенно повседневных вещей. Например, в магазине тебе говорят "потом денюжку донесешь", или в ремонте обуви тебя знают в лицо, и не дают бумажку по которой ты заберешь свои кроссовки. По каким-то важным случаям когда нужно купить цветы, я или моя мама никогда не пойдем в специальный магазин, или уж тем более не будем покупать их за неоправданно большую цену в подземке. Мы обязательно купим цветы на определенном перекрестке, где почти каждый день летом миловидная женщина среднего возраста продает цветы, которые она выращивает сама. И поскольку мы с мамой уже постоянные клиенты, обычная покупка превращается в небольшой приятный разговор, а иногда и в бонус в виде подаренного цветка лично мне. Такие случайные связи с людьми, чьих имен я не знаю, но вижу чаще чем некоторых своих знакомых и есть уют. Это то, чем отличается твой город от чужого.

Публикация от Anastasiia Kropova (@ukropova)

Мешканці

Олена Коломієць зі Львова

 Чому в одному місці радісно на серці, тепло і затишно, а в іншому стає враз моторошно, страшно і хочеться бігти якнайдалі? Подорожуючи, спостерігаючи, аналізуючи середовище з часом розумієш, що найцінніше у місці – його мешканці. Саме місто – це люди, які створюють його щодня своїми зусиллями, емоціями, пориваннями.

Характер

Master july

 Найціннішим у місті є його характeр #цінностіміста, що кожeн з нас визначає для сeбe сам. У когось всe місто цe мeлодія, для когось історична постать, вічний фунікулeр чи солодкі світанки. Характeр міста- цe тe, що запам'ятовується назавжди і вирізняє його поміж сотeнeть інших міст. P. S. Бажаю містам нашоі краіни нe вирізнятись мафами, нe вивeзeним сміттям чи занeдбаними будівлями.

Найціннішим у місті є його характeр #цінностіміста , що кожeн з нас визначає для сeбe сам. У когось всe місто цe мeлодія, для когось історична постать, вічний фунікулeр чи солодкі світанки. ?? Характeр міста- цe тe, що запам'ятовується назавжди і вирізняє його поміж сотeнeть інших міст. P. S. Бажаю містам нашоі краіни нe вирізнятись мафами, нe вивeзeним сміттям чи занeдбаними будівлями. #architecture #ukraine #kiev #kievphoto #architectures #building #buildings #архитекторктуракиeва #city #киeв #cityscape #citylights #cityofbones #citybestpics #cityview #skyscraper #skyscrapers #urban #urbanart #canaction

Публикация от master july (@master_july)

Самобутність

Марічка Павлишак з Києва

 Місто справжніх контрастів. Коли на місці старого з’являється не однозначне нове. Оберігати свою самобутність важлива цінність для міста!


10-й міжнародний архітектурний фестиваль CANactions відбудеться 2-3 червня у Мистецькому Арсеналі.