20 квітня Київрада затвердила новий «Порядок розміщення вивісок». Тепер для розміщення вивісок не потрібні дозволи. Їх можна встановлювати, просто повідомивши міські служби. Також змінилися особливості розміщення вивісок.

Відтепер заборонені світлові табло та монітори, рухомі рядки, вивіски із динамічною підсвіткою в межах історичного ареалу міста.

Також заборонені вивіски з закриттям огорож балконів, архітектурного та скульптурного декору фасадів та на фасадах вище першого поверху.

Вивіску можна встановити просто повідомивши про це уповноважені органи. Протягом 10 робочих днів ухвалюється рішення про відповідність або невідповідність вивіски вимогам.

Якщо вивіска відповідає вимогам – її вносять до електронного Реєстру. Якщо ж правила порушено – направляється повідомлення із переліком невідповідностей та рекомендацій, строків по їх усуненню. Вивіску демонтують у разі, якщо вона не буде приведена до встановлених норм.

У спеціальному посібнику прописані вимоги до місця розташування, розмірів, матеріалів, техніки, стилістики та інформаційного наповнення вивісок.

 Київрада заборонила зовнішню рекламу в історичному центрі міста. До зони, де не може встановлюватись реклама, увійшли головні центральні вулиці, площі та парки, а також низка транспортних розв'язок. Передбачається, що за кілька років у Києві має зникнути 75% зовнішньої реклами у центральній частині міста.