Британський художник Banksy опублікував в своєму акаунті Instagram нову роботу. Вона присвячена протестам проти расизму та жорстокості поліції в США, які почалися після вбивства темношкірого американця Джорджа Флойда.

Це меморіальний портрет та свічка, яка підпалює прапор США із зірками, схожими на голубів.

Banksy також висловився щодо нової роботи. Він пише, що спочатку вважав, що краще дослухатися до думки темношкірих та зберігати мовчання, але згодом зрозумів, що це і його проблема також.

«Темношкірі приречені жити в системі білих. Це наче зламана труба, що заливає водою квартиру сусідів, що живуть поверхом нижче».

«Це проблема білих. І якщо вони не вирішать її, комусь доведеться піднятися поверхом вище і вибити двері», — зазначив він.


46-річного афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня затримали за фальшиву 20-доларову купюру. Під час затримання Флойд задихнувся. П'ятьох причетних до інциденту поліцейських звільнили. Дерека Шовіна, який душив загиблого коліном, арештували 29 травня. Йому інкримінують вбивство 3-го ступеня (за законами штату Міннесота, це вбивство скоєне без наміру вбити та «через дії вчинені без поваги до людського життя).