В Українці на Київщині відновили багатоповерхівку, яку у квітні 2023-го пошкодили уламки збитої російської ракети, повідомляє очільник КОВА Руслан Кравченко.

Руйнувань зазнали дві квартири на пʼятому й шостому поверхах. Пошкоджені конструкції стін і фасад відновили, встановили нові вікна, а також відремонтували підлогу.

Українка – це єдине місто в Київській області, де немає жодного укриття, розповів в ефірі телемарафону Руслан Кравченко, цитує TvoeMisto. За його словами, місто з самого початку будували без укриттів, а ґрунтові води заважають це зробити зараз.

Утім, міська влада працює над створення проєкту двох укриттів у школах. Будівництво мають запустити вже з 1 червня 2023-го. У школах міста планують будувати укриття подвійного призначення, щоби їх можна було використовувати й після завершення війни.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві з початку 2023 року відкрили 127 укриттів, їх загальна кількість зросла до 4141. Більшість із них – це найпростіші укриття, ще близько тисячі є спорудами подвійного призначення.

У Київській області підготовлені 600 захисних споруд, серед яких сховища, протирадіаційні укриття і споруди подвійного призначення, а також близько 1200 найпростіших укриттів.


Київ розробляє план масового будівництва споруд подвійного призначення, які у воєнний час можуть використовуватися як укриття. На кожен район Києва виділили по десять мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Руслан Кравченко