Вимкнення світла влітку можливі, це повʼязано з ремонтними роботами, сказав очільник «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі «Радіо Свободи». 

Зокрема, у компанії просять зменшити навантаження на енегосистему у вечірні години з 19:00 до 22:00 і не користуватися електроприладами: через активні ремонтні кампанії на теплових електростанціях, а також на деяких енергоблоках АЕС в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків. 

Для покриття вечірнього піку споживання залучаються доступні потужності гідро- й теплоелектростанцій, сказав Кудрицький. 

«Якщо її [елекроенергії – ред.] не буде вистачати, ми будемо імпортувати з Європи. Улітку, традиційно, такі теплоелектроцентралі використовуються мало, але ми можемо включити додаткову генерацію на газу, якщо буде така потреба», – додав він.

За словами очільника «Укренерго», вимкнення електроенергії влітку можливі через технічні неполадки в мережі чи можуть бути повʼязані з ремонтними роботами й підготовкою енергосистеми до осінньо-зимового періоду.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З жовтня 2022 року Росія масовано обстрілювала енергосистему України. Через це запровадили погодинні відключення світла у всіх областях. 

Після восьми масованих атак РФ в Україні були пошкоджені всі теплові й гідроелектростанції. Ми розповідали, як влаштована українська енергосистема й чому вона є більш стійкою до блекауту, ніж енергосистеми інших країн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі