Темпи введення житла в експлуатацію в Україні відновили до рівня 2019 року, повідомляє «Лун».

У Києві за перший квартал 2023 року ввели в експлуатацію 172,8 м² житла. Це на 36% менше, ніж за перший квартал 2022 року, однак більше за показники в перших кварталах у 2020-му і 2021-му.

У Львівській області ввели 170,3 м² житла, що на 34% більше, ніж у першому кварталі 2022-го. Натомість в Одеській області в першому кварталі ввели на 20% менше, ніж у 2022-му.

Найвищі темпи введення житла в експлуатацію в Україні демонструє Вінницька область. За даними Держстату, там уже ввели 342,3 м² житла за перший квартал. Це 85% від того, що ввели за весь 2022-й рік і трохи більше, ніж за весь 2020 рік.

У Дніпропетровській області також спостерігають позитивну динаміку за перший квартал 2023-го попри те, що в експлуатацію ввели менше житла, ніж до повномасштабного вторгнення. А в Сумській області ввели вже 60% від зданого житла за 2022 рік. Інформацію про інші області України можна переглянути за посиланням.

Найбільший сплеск введення житла в експлуатацію відбудеться в другому й третьому кварталі року, очікують у «Лун». Високі показники зараз фіксують, зокрема, через те, що поки завершують зводити будинки, які будували ще до 24 лютого 2022-го.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на травень 2023 року понад 90% ЖК в західних областях України відновили будівництво й відкрили продажі квартир у новобудовах. У Києві продажі відкрили 79% житлових комплексів.


На мапі «ЛУН Місто» можна моніторити тимчасове житло на Київщині, якість повітря в шістьох містах України, масштаби руйнування новобудов у Бучі, Ірпені й Гостомелі, становище ринку нових ЖК, ціни на пальне на АЗС Києва, результати ЗНО, бокси, де можна залишити одяг на благодійність. Також можна перевірити, які заклади мають автономне живлення й працюють навіть під час загальних відключень світла. Крім того, туди додали, де можна знайти автомати для збору пластикових пляшок «Япомогабокси».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі