Незаконне будівництво висотного будинку виявили на вулиці Грузинській, поблизу парку Партизанської слави, повідомляє очільник Дарницької РДА Микола Калашник.

На будівництві не було паспорта обʼєкта, а паркан встановили поза межами земельної ділянки, через що він займав частину тротуару. За документацією це мав бути триповерховий будинок, однак кран і будівельна техніка свідчать про багатоповерхову забудову, кажуть в РДА.

У Дарницькій РДА заявили, що проведуть додаткову перевірку. Якщо порушення підтвердять, то скасують дозвіл на будівництво й містобудівні умови, а також звернуться до суду щодо скасування права власності на земельну ділянку.

Поліція вже порушила кримінальне провадження й розпочала слідчо-оперативні дії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У вересні 2022 року в парку Партизанської слави незаконно звели ресторан. Прокуратура Києва подала позов до суду й у грудні того ж року стало відомо, що ресторан демонтують.

Це не вперше, коли в парку самовільно будують ресторан: у січні 2021 року комунальники знесли Forest Сafe (раніше «Колиба»). Тоді на ділянці встигли залити фундамент і почали зводити стіни з газоблоків.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі