Фрагмент скляного мосту над Володимирським узвозом, що витримав ракетну атаку в жовтні 2022-го, виставлять на благодійному онлайн-аукціоні.

Благодійний лот являє собою уламок скляної конструкції розміром 10 на 3,5 см у захисному коробі зі світлодіодом.

Торги відбудуться 2 червня в системі Prozorro. Стартова вартість фрагмента – 10 тисяч гривень.

Усі вторговані кошти спрямують на потреби окремого стрілецького батальйону Києва. До батальйону, сформованого у 2023 році, увійшли містяни, які наразі воюють на передовій.

Щоб взяти участь в аукціоні, потрібно зареєструватися на одному з майданчиків Prozorro, сплатити гарантійний внесок для участі й у день аукціону взяти участь у торгах онлайн.

Загалом у Києві виготовили 100 таких сувенірів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Велопішохідний міст, який з’єднує Володимирську гірку й Арку свободи українського народу (колишню Арку дружби народів), відкрили у 2019 році до Дня Києва.

Під час масованого російського обстрілу 10 жовтня 2022 року одна з ракет влучила біля мосту – утворилася воронка. У результаті було пошкоджено скло огорожі моста, металеві конструкції не постраждали. Міст тимчасово перекрили для людей.

Пізніше в «Метінвест-СМЦ» розповіли The Village Україна, що сталь для мосту над Володимирським узвозом зробили на «Азовсталі».

Відновлювальні роботи на мосту завершили в грудні. Замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів, а також 143 перильні скла. На ремонт планували витратити три мільйони гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі