У ніч на 25 травня РФ атакувала Україну безпілотниками. Усі 36 дронів, які застосували під час атаки, збила ППО, повідомили в Повітряних силах.

БПЛА збивали над центральними, західними й південними областями. Імовірно, метою атаки була критична інфраструктура й військові об’єкти в західних регіонах.

Київщина

Київ зазнав 12-го нападу від початку травня. За попередніми даними, РФ атакувала місто дронами-камікадзе Shahed. Усі цілі виявила й знищила ППО, повідомили в КМВА.

Атака була масована, РФ продовжує використовувати тактику нападу в кілька хвиль з інтервалами між групами атакувальних дронів, відзначають у КМВА.

UPD. Унаслідок падіння уламків сталося загорання лісової підстилки в області, пожежу ліквідували, додали в ОВА.

Миколаївщина й Одещина

На Миколаївщині в ніч на 25 травня ППО знищила три ударні БПЛА Shahed, повідомив голова ОВА Віталій Кім.

Ще один дрон збили над Одещиною. Влучань у зоні відповідальності ОК «Південь» не допущено, зазначив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Чернівецька область

Над територією Чернівецької області також працювала ППО, в ОВА повідомили про збиття БПЛА. Також в області працюють рятувальні служби.

UPD. У Дністровському районі внаслідок падіння уламків БПЛА виникла пожежа в гаражі, також пошкоджені три житлові будинки, дві лінії електропередач – 140 абонентів відключили від електропостачання, пише ОВА.

Уламки безпілотника на території Сокирянської громади. Фото: Руслан Запарнюк

Львівщина

Львівську область атакували 10 безпілотників, усі їх збили силами ППО. Влучань в обʼєкти, жертв чи постраждалих не зафіксували, повідомляє ОВА.

Дніпропетровщина

Увечері 24 травня із застосуванням безпілотника атакували також Марганецьку громаду на Дніпропетровщині, повідомили в ОВА.

У результаті атаки люди не постраждали, пошкоджень зазнав приватний будинок.

Харківщина

У селищі Плоске на Харківщині внаслідок ударів БПЛА пошкоджений приватний будинок і будівля школи, а також знищені дві господарчі споруди й сільгосптехніка, повідомили в ОВА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі