У Хмельницькому запустили сервіс оренди електросамокатів Bolt із 18 травня.

Це шосте українське місто, де став доступним цей сервіс. У Хмельницькому розблокування самоката коштуватиме 9 гривень, а вартість однієї хвилини поїздки становитиме 2,9 гривні.

Щоб скористатися послугою, потрібно завантажити застосунок Bolt в App Store або Google Play.

На території Хмельницької міської територіальної громади напередодні ухвалили порядок використання легких електричних засобів (електросамокатів, гіроскутерів, сегвеїв). Там просять паркувати самокати так, щоб вони не заважали пішоходам, а також наголошують, що альтернативний транспорт позитивно впливатиме на захист довкілля й стан повітря.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині березня сервіс оренди електросамокатів Bolt відкрив сезон у 2023 році.

Після початку повномасштабного вторгнення прокат самокатів Bolt відновили роботу спочатку в Києві, трохи пізніше – у Львові (квітень 2022 року). Наприкінці травня прокат електросамокатів запустили також у Вінниці й Чернівцях, а в серпні сервіс з’явився в Івано-Франківську. Тоді тарифи становили 5 гривень за розблокування і 1,5 гривні за кожну хвилину користування, але з серпня почали підвищуватися (у Франківську було 9 гривень за розблокування і 1,9 гривні за хвилину).


Наприкінці березня електросамокати визнали транспортними засобами: запитали в U-Cycle і сервісу прокату Bolt, що це значить.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі