Архітектурна студія Bogdanova Bureau створили концепт відновленої амбулаторії у Макарові, поблизу Бучі. 

Медична амбулаторія була зруйнована прямим попаданням російської ракети на початку повномасштабного вторгнення в Україну, після чого там залишилася гора уламків. Лікарня обслуговувала понад 16 тисяч пацієнтів з навколишніх сіл.

Відновлювати амбулаторію будуть Київська ОВА, Мінохорони та KSE Foundation. 

Концепт від Bogdanova Bureau передбачає й осмислення пам'яті про трагедію, яка відбулася. «Обпалені балки довкола будівлі символізують пам'ять, а дерева між стінами корпусу та зовнішнім каркасом  нові паростки життя», – розповідають у бюро.

Окрім зовнішнього рішення для будівлі, команда архітектурної студії розробила також інтер’єр холу амбулаторії. За їхніми словами, це буде лаконічний, відкритий та дружній до відвідувачів простір.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними KSE, Макарів на Київщині під час окупації зазнав збитків на суму 133,5 мільйона доларів. Зокрема, окупанти знищили всі три дитячі садки села, три школи й коледжі, бібліотеку, чотири ветклініки, дві лабораторії, два музеї, церкву, радіовежу й три заклади харчування.

Амбулаторію почали відбудовувати влітку 2022 року. Будівлю зводять за кошти донорів Київської школи економіки (KSE), а також «Укргазбанку», Visa, Socar і ще низки бізнесів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі