90% українських підлітків прагнуть бути корисними під час відбудови України, ідеться в дослідженні благодійного фонду «Клуб добродіїв»

Молодь вважає, що може допомогти в розвитку економіки й інфраструктури, зокрема й через волонтерську діяльність. Майже половина опитаних уже долучалася до волонтерства: збирали кошти для ЗСУ, плели маскувальні сітки, пакували допомогу чи готували й роздавали їжу.

87% підлітків відзначають, що найбільше змін їхньому в житті трапилося саме під час повномасштабної війни, майже така ж кількість підлітків хоче дізнатися, як підтримувати себе у складні часи.

Війна залишається основною причиною занепокоєння серед підлітків, утім, 93% з них вірять у себе й власні сили. Попри це, 59% опитаних підлітків прагне відчувати більшу підтримку від батьків, учителів і друзів.

Майже 70% підлітків знають, ким хочуть стати в майбутньому, хоч нині й не бачать можливості планувати на довгий період.

Опитування провела компанія Kantar спільно з гуманітарної організацією Plan International серед підлітків 13–19 років, які проживають у великих містах України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Клуб добродіїв» – це благодійна організація, заснована у 2016 році. З початку повномасштабного вторгнення фонд працює над поліпшенням ментального стану дітей і підлітків, а також допомагає родинам із дітьми, які опинилися на межі виживання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі