У Полтаві «осучаснять» автовокзал, де раніше демонтували радянське панно, яке оспівує квітучі поля й лани України, розповів виданню «Полтавщина» керівник «Полтаваавтотранс» Сергій Бутко.

Візуалізації автовокзалу в Полтаві після модернізації. Зображення: ТОВ «Укрбілдінвест»

Автовокзал і прилеглі території планують реконструювати в три етапи. Проєкт модернізації розробляє ТОВ «Укрбілдінвест».

Спершу замінять застарілий асфальт і тротуарну плитку, оновлять газон і підсвітять фасад автовокзалу. Другим етапом стане власне реконструкція фасаду будівлі.

Приміщення також оновлять усередині. Як пише місцеве видання «Полтавська хвиля», на рендерах, зокрема, відсутні панно з другого поверху автовокзалу.

Панно на другому поверсі автовокзалу в Полтаві. Фото: «Полтавська хвиля»

Керівник «Полтаваавторанс» пояснив, що автовокзал планують модернізувати так, щоби він «мав сучасний вигляд за зразком міжнародних аеропортів» без «радянщини».

На автовокзалі вже облаштували габаритні двері для людей з інвалідністю, пандус, кімнати для матерів і дітей, а також завершили реконструкцію громадського туалету. Крім того, у приміщенні реконструюють систему водопостачання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Панно на фасаді автовокзалу Полтави, яке оспівує квітучі лани й поля України, прибрали ще в липні 2022 року.

Візерунок демонтували без консультацій фахівців, однак за згоди керівника «Полтаваавтотранс» Сергія Бутка. Він пояснив, що цей малюнок «є пережитком радянських часів, який зараз не актуальний», а вокзал, мовляв, потребує осучаснення.


Центральний автовокзал Полтави звели в 1988 році за проєктом української архітекторки Валентини Богаченко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: ТОВ «Укрбілдінвест», «Полтавська хвиля»