Команда волонтерського проєкту UA Anti Spam Bot додала до свого бота нову функцію: тепер інструмент може автоматично блокувати коментарі російською мовою в Telegram-каналах і групах.

Інструмент безоплатний, його можна використовувати у двох форматах: для автоматичного видалення коментарів і для надсилання попереджень у відповідь на дописи російською.

Ботом уже користуються близько 500 українських Telegram-груп і каналів, відзначили розробники.

«Ми розуміємо, що через тривалі історичні процеси русифікації певна кількість українців досі використовує мову окупанта й агресора. І ми не збираємося якось ображати чи хейтити таких людей. У нас зовсім інша, конструктивна ціль – стимулювати поширення української мови в соцмережах», – прокоментував Дмитро Вакуленко, розробник бота й фронтенд-інженер в IT-компанії Master of Code Global.

Бот доступний за цим посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


UA Anti Spam Bot запустили на початку повномасштабного російського вторгнення, щоб видаляти з соцмереж шкідливі коментарі з координатами «прильотів», блокпостів, інформацією про рух української військової техніки. Алгоритм за основними словами знаходив подію й локацію, після чого видаляв повідомлення й попереджував користувача, що подібну інформацію не можна поширювати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі