Український волонтерський центр спільно з Центрально-східноєвропейською асоціацією спеціалістів естетичної медицини й МОЗ запустили благодійний проєкт з естетичної медицини під назвою «Неопалимі». У межах проєкту допомагають із лікуванням військовим і цивільним, які отримали ушкодження шкіри внаслідок війни з РФ.

Щоб безоплатно отримати допомогу, потрібно:

  • бути військовим / волонтером / добровольцем / цивільним / дитиною, які мають ушкодження шкіри (опіки чи рубці) унаслідок військових дій;
  • мати підтвердження від лікаря/військово-медичної комісії про отримання непобутової травми;
  • звернутися до команди «Неопалимі» в Instagramза телефоном 066 906 06 14 чи на сайті або заповнити форму за посиланням.

Щоб надавати допомогу, команда проєкту налагодила співпрацю з 12 клініками, де буде відбуватися процес лікування. На лікування зможуть брати близько 200 пацієнтів щомісяця. Допомогу надають професійні спеціалісти, а з майбутніми пацієнтами комунікує команда волонтерів, кажуть у МОЗ. Також обіцяють використовувати новітню лазерну апаратуру і якісні медичні препарати.

Загалом вартість лікування одного пацієнта, який потребує послуг естетичної медицини, може становити близько пів мільйона гривень. Кількість процедур може змінюватися від тяжкості ушкоджень, але в середньому потрібно від 3 до 12 процедур, щоб побачити позитивний результат. Водночас вартість однієї процедури без урахування медикаментів становить близько 1000 доларів.

Лікування пацієнтів з опіками, рубцями й іншими ушкодженнями шкіри потрібне не лише для естетики й самооцінки, але й для того, щоб відновити функцію ураженої частини тіла, коментує перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові планують збудувати Національний реабілітаційний центр «Незламні». Там надаватимуть послуги реконструктивної хірургії й ортопедії, а також психологічну допомогу. Крім того, у Львівській області відкриють спеціалізовану клініку з протезування й реконструкції Superhumans.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі