Airbnb почав надавати українським біженцям тимчасове й безкоштовне житло у Варшаві, пише польське видання Yavp.

Житло можна отримати для екстреного перебування (до шести ночей) або ж для короткотермінового (від 8 до 29 днів). За згодою власника можна поселитися й на довше (від 30 до 90 днів).

Скористатися пропозицією можна винятково у Варшаві. Це мають бути українці, які прибули в Польщу після 24 лютого 2022 року й раніше не користувалися безоплатним житлом від Airbnb.

Отримати прихисток зможуть жінки, а також чоловіки вразливих категорій (пенсіонери, люди з інвалідністю або хронічними захворюваннями).

Програму реалізовують за підтримки польського відділу Міжнародної організації з міграції (IOM). Для отримання допомоги або консультації потрібно або написати на пошту [email protected], або зателефонувати за номером +48 22 490 2044.

Польща є лідером за кількістю переселенців з України. Від початку повномасштабного вторгнення країна прихистила близько 1,5 мільйона українців, додають у Мінреінтеграції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня 2022 року Airbnb поновив програму безкоштовного житла для українців за кордоном. Розповідаємо, як податися.

Сервіс із пошуку житла Airbnb заявив про те, що надасть притулок більш як сотні тисяч українців, ще в лютому. Відтоді безоплатне житло за допомогою сервісу знайшли понад 11 тисяч українців, які тікали від війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі