Українські розробники випустили антистрес-гру Kick the Pu. У ній можна «вивільнити негативні емоції в ігровій формі, наприклад, відлупцювавши або поціливши з «джавеліна» в одного зі світових антигероїв-загарбників», пишуть автори гри.

У Kick the Pu можна взаємодіяти з антигероями в образах Володимира Путіна, Олександра Лукашенка, кадирівця або «чмобіка». Згодом розробники мають додати до переліку персонажів російських пропагандистів.

Гравці можуть використовувати декілька видів зброї: ніж, автомат, гранату й гранатомет.

У безоплатній версії гри присутня реклама, більшу частину доходів від якої спрямують на підтримку ЗСУ. Також можна придбати преміум-версію гри за 99 центів (36 гривень), усі кошти від покупки передадуть на лікування бійцям.

Гру можна завантажити в App Store і Google Play у будь-якій країні світу (окрім РФ і Білорусі).

Адміністрації магазинів багато разів відхиляли завантаження застосунка, автори гри зазначають, що подали понад 15 апеляцій.

Що думає про гру психологиня

Гра може мати користь для психічного здоров’я, бо передбачає низку взаємодій користувача з антигероями, що спрямовані на подолання стресу, каже психологиня Ірина Тарасова з Центру соціально-психологічної підтримки та реабілітації Therapy of win, яка надає допомогу військовим.

«По-перше, через фрустрацію, як прояв накопиченої агресії у гравця на ворога, негативні емоції вивільняються на доступний віртуальний об’єкт гри. Важливо, що гравець відчуває себе впливовим у взаємодії з ворогом, розповідає Тарасова По-друге, фізична взаємодія знижує рівень стресу вже звичним способом підключення тіла (стрімке натискання кнопок для якнайшвидшого «завдавання удару» ворогу). А також через перефокус від внутрішнього на зовнішнє».

«Під час гри ми переносимо в безпечний простір всю накопичену злість на ворога, що вже переповнює зсередини. У такий спосіб ми звільняємо місце відчуттям, що зцілюють, уже не пов’язаним із грою», – відзначає психологиня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українська студія Bunker 22 розробила компʼютерну антистрес-гру Putinist Slayer. Розробники описують продукт як «екшн-гру про знищення путіністів у глибокому космосі».

Студія Starni Games представила гру Ukraine War Stories, де персонажі-цивільні мають вижити в російській окупації й урятувати своїх рідних.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі