Швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер 23-25 грудня влаштує різдвяний арттур у Києві, повідомляє Мінкульт.

Художник підсвічуватиме різноманітні будівлі та пам’ятники: міськраду, готель, торговельний центр, житлові будинки, музей, університет та церкви. Точний маршрут туру не розголошують.

Проєкції, зокрема, із різдвяними мотивами, будуть відбуватися від заходу сонця до комендантської години. Кожна триватиме не довше як 15 хвилин на будівлю.

«Цим освітленням я хочу принести українцям надію та трохи Різдва. Я хочу показати світу тихим, але просвітницьким способом, що на Різдво ми повинні думати про всіх людей, які не можуть святкувати в теплих кімнатах», – коментує художник.

Хофштеттер разом із командою відмовилися від святкування Різдва з родинами та друзями, щоб продемонструвати солідарність з українцями. Щоб провести тур, художник приїхав в Україну з власним генератором.

Зображення деяких проєкцій перетворять на NFT та розмістять для продажу на платформі Opensea. Отримані кошти витратять на проведення наступної «акції солідарності».

Також планують вести пряму трансляцію події на сторінках Мінкульту у соцмережах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Третина українців (34%) не будуть святкувати різдвяні свята, ідеться в дослідженні комунікативної агенції Postmen.

Водночас міста не відмовляються цілком від святкових заходів. Наприклад, львівському електротранспорті співатимуть колядки, щедрівки й різдвяні пісні. У Києві 19 грудня прикрасили головну новорічну ялинку країни й запалили її вогні.

У Хмельницькому ялинку встановили на уламок ракети С-300, а у Львові прикрасили протитанковим їжаком виготовленим з алюмінієвого тавра. А на площі в Кропивницькому встановили не одне, а 12 дерев.

19 грудня прифронтовими містами України вирушив «Поїзд святого Миколая» із подарунками для дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Геррі Хофштеттер