Американський актор Марк Геміл, виконавець ролі Люка Скайвокера в «Зоряних війнах», озвучив англійську версію застосунку «Повітряна тривога».

Актор повідомлятиме про пʼять видів небезпеки: ракетний удар, артилерійський обстріл, вуличні бої, радіаційна та хімічна загроза. До сповіщень про скасування тривоги він додав цитати із «Зоряних війн». Наприклад, сповіщення про відбій тривоги про вуличні бої звучатиме так: «Attention, the street fighting alert is over. May the Force be with you».

Англійська версія «Повітряна тривога» із голосом Марка Гемілла вже доступна на iOS, Android та Huawei. Користувачі можуть змінити мову сповіщень у налаштуваннях. Якщо застосунок не оновився до версії 4.2 автоматично, треба зробити це вручну або встановити повторно. Якщо мова інтерфейсу смартфону не українська, англійська версія буде встановлюватися за замовчуванням.

Розробники пояснюють, що оновлення відбувається за принципом Сanary Release: доступ до нової версії зʼявлятиметься поступово протягом тижня, а не одночасно для усіх користувачів.

Ще одне оновлення передбачає, що в пуш-сповіщенні про скасування тривоги буде заклик зробити пожертву на підтримку ЗСУ. Усі пожертви будуть переказані через UNITED24 на закупівлю дронів для українських військових.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Актор Марк Гемілл є амбасадором фандрейзингової платформи United24, він допомагає збирати гроші на «Армію дронів».


Застосунок «Повітряна тривога» запустили в Україні в березні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення РФ. Його розробили компанія Ajax Systems та IT-компанія stfalcon.com за підтримки Мінцифри.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі