У компанії-постачальнику електроенергії Yasno пояснили, чому адрес деяких новобудов немає в графіках погодинних відключень світла.

«Кияни скаржаться, що не можуть знайти деякі адреси новобудов у графіку, світло відключають хаотично й надовго. Це тому, що за документами ці будівлі – досі будмайданчики. Для будмайданчиків графік відключень є більш жорстким, тому що вони є промоб’єктами», – зазначив виконавчий директор компанії Сергій Коваленко.

Він пояснив, що під час спорудження будинку девелоперські компанії підключають його до мережі як будмайданчик. Після завершення будівництва його мають підключити на постійну схему живлення, власники квартир повинні укласти договори з оператором систем розподілу (обленерго або ДТЕК) і після цього з Yasno.

За словами Коваленка, деякі будівельні компанії не підключають споруди до електромережі «за нормальною схемою», через це мешканці сплачують за світло за промисловим тарифом.

«Ми взагалі не розуміємо, що будинок уже заселений і тому не можемо внести його в графік відключень», – кажуть у Yasno.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах України. Через пошкоджену інфраструктуру «Укренерго» застосовує аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (вранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). Графіки відключень у Києві за адресами можна дивитися на сайті ДТЕК або Yasno.

Ми пояснювали, якими бувають відключення й чому вони не завжди відбуваються за графіком, а також розповідали, як зробити свій будинок чи квартиру незалежними від аварійних чи планових вимкнень електрики.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ЖК «Русанівська гавань». Фото: Олена Панченко, The Village Україна