«Україна без сміття» виготовляє блокноти з пластикових кришечок, макулатурного картону й опалого листя.

Як прийшла ідея:

УБС прийшло замовлення зробити обкладинки для блокнотів з переробленого пластику для українського стартапу Releaf Paper&Bags. Методом спроб і помилок у майстерні виготовили такі обкладинки. «Процес був дуже творчий і кропіткий: для основи ми подрібнили прозорі LDPE-кришечки з-під бутильованої води, а щоб зробити ефект маленьких блискіток, ми власноруч нарізали ножицями кришки від харчових контейнерів на дрібні квадратики».

Усі частини блокнота підлягають переробці. Перша обкладинка – це макулатурний картон, а друга виготовлена з переробленого пластику. Аркуші зробили з опалого листя з різних куточків України.

Вартість такого блокноту – 500 гривень. Щоб замовити, треба написати на пошту [email protected]

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Україна без сміття» – громадська організація, що працює у сфері поводження з відходами й просуває роздільний збір сміття. Вона має свою станцію сортування, яка розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25/4 (метро «Деміївська»). Актуальний графік роботи є на сайті організації.

Загалом на станції можна здати близько 40 видів відходів на перероблення або безпечну утилізацію, повний список можна подивитися за посиланням. Уся сировина має бути чиста й суха.

Також в організацію можна принести пластик, який потім використають, зокрема, і для виготовлення цих блокнотів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі