Міністерство культури і Держмистецтв разом із волонтерами запустили платформу адресної допомоги закладам культури під назвою Save the Spot.

Там можна підтримати обраний музей, бібліотеку, будинок культури, зоопарк чи інші заклади культури, які потребують допомоги.

Щоб допомогти, пропонують купити віртуальний квиток – звичайний і «золотий».

Платформа зорієнтована передусім на іноземців (має англомовний сайт), але допомагати можуть усі охочі. Сума перераховується на рахунок отримувача, сама платформа не отримує прибутку й не утримує комісію з переказів.

Розробники Save the Spot кажуть, що культурні заклади, які вже зареєструвалися на платформі, почали отримувати перші пожертви. Зокрема, тут можна знайти Музей Марії Примаченко в Іванкові, Музей Григорія Сковороди в Харкові, зоопарк «12 місяців» у Демидові, Будинок культури в Ірпені. Повний список за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У березні Міністерство культури й ГО «Регіональний центр прав людини» створили платформу, де можна повідомляти про пошкодження й руйнування культурних пам’яток внаслідок вторгнення РФ в Україну.

Також наприкінці травня Львівська ІТ-компанія SoftServe спільно з Українським культурним фондом і Міністерством культури та інформаційної політики запустили платформу «Культурний простір», щоб підтримати українську культуру в умовах війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі